Zoeken
 
 

Coronavirus: Metaalverwerkende bedrijven leggen werk neer


Brussel, 17 maart 2020
Een aantal grote metaalverwerkende bedrijven in België heeft vandaag het werk neergelegd. Het gaat voor zover bekend om autobouwer Audi en treinbouwer Bombardier uit Brugge.
Het personeel van Audi is bezorgd om de werkomstandigheden en eiste gisteren voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus. Hierop werd het werk neergelegd.

Belangrijke reden voor de werkweigering is de onmogelijkheid om de nodige afstand tussen personeelsleden te bewaren op de werkplaats om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. ‘In sommige gevallen werken we zelfs met zes tegelijk aan eenzelfde auto in kleine ruimtes. We vrezen voor besmettingen', laat een medewerker weten op het Franstalige journaal.

 

Economische werkloosheid

De staking komt twee dagen voordat de autobouwer uit Brussel, waar 3000 mensen werken, de productie sowieso zou stilleggen. Audi vroeg eerder namelijk tijdelijke economische werkloosheid aan voor het personeel. Door de gebrekkige toevoer van onderdelen uit China zijn de voorraden op en is het productieproces in gevaar gekomen. Er werd economische werkloosheid aangevraagd voor tenminste één week.

Ook treinbouwer Bombardier uit Brugge heeft per 17 maart economische werkloosheid aangevraagd voor haar 430 personeelsleden. Dat heeft het bedrijf besloten om te vermijden dat het coronavirus verspreid raakt onder de werknemers. Voor het werk moeten werknemers vaak dicht op elkaar staan en dat vindt Bombardier een te groot risico.

Coronavirus: Metaalverwerkende bedrijven leggen werk neer'
Volker Germann, CEO van Audi Brussels, nam in februari nog de Factory of the Future award in ontvangst. Nu wordt het werk dus neergelegd wegens het coronavirus. (Foto: Jerom Rozendaal)
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren