Zoeken
 
 

Vijf miljoen voor innovatie bij vijf bedrijven


Brussel, 24 februari 2020
Op voorstel van Vlaams minister van Innovatie, Economie en Landbouw Hilde Crevits heeft de Vlaamse Regering ruim vijf miljoen euro toegekend voor informatiesteun aan vijf bedrijven. Het gaat hierbij om CNH Industrial, Veurne Snack Foods, Volvo Cars Gent, Dynea Gent en Aluminiumconstructeur Blommaert.
Dat meldt Crevits op haar eigen website. Het geld gaat naar bedrijven die innoverende producten ontwikkelen en hun personeel hiervoor opleiden.

CNH Industrial

Zo krijgt CNH Industrial uit Zedelgem een miljoen euro om medewerkers op te leiden zodat zij een toaal nieuwe machine voor het samenpersen van balen hooi en stro kunnen assembleren en zodat zij een nieuwe montagemethode kunnen aanleren. De totale opleidingskosten liggen op vijf miljoen euro.

Crevits zei over het bedrijf: 'CNH Industrial is een wereldspeler als het gaat over landbouwmachines. Het bedrijf kijkt vooruit en werkt voortdurend aan nieuwe machines, aan nieuwe technologieën. Technologie en innovatie behoren tot de kernwoorden. Om die vernieuwing kansen te geven en de werknemers kwaliteitsvol op te leiden kent Vlaanderen 1 miljoen euro steun toe.'

Veurne Snack Foods

Veurne Snack Foods is gespecialiseerd in de productie en de verpakking van chips en snacks. Het bedrijf ontvangt 522.000 euro aan steun van de Vlaamse regering. Vanwege de toenemende vraag naar de Doritos tortillachips investeert Veurne Snack Foods in een hoogtechnologische tweede tortilla-chips lijn, die onder andere beschikt over een geautomatiseerde verpakkingsunit waardoor de chips duurzaam kunnen worden geproduceerd. Dit scheelt dertig procent aan energie. Met de nieuwe lijn kunnen in de toekomst ook nieuwe producten worden ontwikkeld. De financiële steun gaat naar een speciaal opleidingspakket voor de nieuwe lijn. Hierin zal aandacht zijn voor voedselveiligheid, kwaliteit, milieu en energie.  Het bedrijf verwacht met de nieuwe lijn in de toekomst 66 nieuwe medewerkers aan te kunnen stellen.

Volvo Cars Gent

Volvo Cars Gent wil een pioniersrol spelen in de elektrificatie van de auto-industrie. Het bedrijf heeft de belofte gemaakt om voortaan van elke nieuwe auto in het gamma een elektrisch of hybride model op de markt te brengen. Bovendien heeft het bedrijf de doelstelling vooropgesteld dat tegen 2025 de helft van zijn verkochte auto's wereldwijd volledig elektrisch is. Op deze manier wil Volvo Cars bijdragen tot een duurzame mobiliteit en aan lagere emissies.

Volvo Cars investeert de volgende jaren 10-tallen miljoenen euro's in het kader van de productie van elektrische auto's en 24 miljoen euro in het opleidingen van personeel. Hiervoor ontvangt het bedrijf twee miljoen euro steun. Crevits: 'Volvo Cars is een begrip in Gent en bij uitbreiding in Vlaanderen en Europa. De aanwezigheid van Volvo Cars in Vlaanderen is belangrijk voor het economische en sociale weefsel, met zo'n 6500 werknemers. Vanwege het strategische belang van de innovatie kennen we als Vlaanderen 2 miljoen euro steun toe voor de opleiding van de werknemers in het gehele veranderingsproces.'

Dynea Gent

Dynea is gespecialiseerd in de productie van industriële lijmen voor spaan- en MDF-platen. Dynea wil haar productiecapaciteit verdubbelen, maar zal dit doen met nieuwe innovatieve en duurzame installaties. Met op maat gemaakte unieke technologieën kan het daardoor tot veertig procent elektriciteit besparen ten opzichte van een verdubbeling van de productiecapaciteit met klassieke standaard technologieën. Verder wordt ook het warmte-, energie en waterverbruik van de volledige site geoptimaliseerd. De totale kostprijs van deze duurzame technologie wordt geschat op 4,5 miljoen euro waarvoor nu het steunbedrag van één miljoen euro wordt toegekend.

Aluminiumconstructeur Blommaert

Blommaert is gespecialiseerd in aluminium constructies op maat voor de binnenscheepvaart. Sinds enkele jaren verkent de onderneming mogelijkheden buiten de scheepvaart. Het gaat om de productie van mobiele daken voor bijvoorbeeld het afdekken van zoutopslag, het afdekken van biomassa of producten voor de recyclage- en de landbouwsector. De mobiele daken kunnen volledig worden geopend waardoor de opslagplaatsen zeer toegankelijk zijn voor vrachtwagens die de loods komen aanvullen. Blommaert zal gestandaardiseerde modulaire bouwpakketten ontwikkelen die geschikt zijn voor eenvoudige montage. Het bedrijf zal overstappen van manuele naar geautomatiseerde productie.

Tegelijk wil het bedrijf in plaats van stalen, aluminium schuif- en stapelluiken voor schepen maken. Men paste dit reeds toe in de binnenvaart en men wil dit nu ook geschikt maken voor vaargebieden met hogere eisen zoals de Grote Meren in Noord-Amerika. Aluminium luiken zijn lichter, hebben een hogere draagkracht en voldoen aan de vereisten voor scheepvaart van het grote Merengebied in Noord-Amerika. De nieuwe processen kunnen er ook voor zorgen dat er minder aluminium afval zal zijn.

Blommaert voorziet voor deze vernieuwingen in een investering van bijna zeven miljoen euro en verwacht 25 nieuwe personeelsleden aan te werven. Het bedrijf krijgt 601.000 euro van de Vlaamse regering voor de vernieuwingen.

 

Vijf miljoen voor innovatie bij vijf bedrijven'
Aluminiumconstructeur Blommaert, die onder andere mobiele daken produceert, ontving 601.000 euro van de Vlaamse regering. (Foto: Aluminiumconstructeur Blommaert)
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren