Zoeken
 
 

Belgische bedrijven ondervinden hinder van coronavirus


19 februari 2020
Het Belgische bedrijfsleven ondervindt zware hinder van de uitbraak van het coronavirus in China. Dit blijkt uit de eerste resultaten van een enquête van technologiefederatie Agoria onder haar leden.
De helft van de zestig respondenten, die samen 19.000 Belgische jobs vertegenwoordigen, ziet de productie in China of de rest van Azië haperen. Agoria heeft leden als Volvo Cars Gent, Siemens en Punch Powertrain, die vestigingen in het Verre Oosten hebben.

Verstoorde logistiek

Twee derde van de ondervraagden ervaart storing in de toelevering van Chinese onderdelen aan België. Het grootste probleem daarbij is de verstoorde logistieke keten. Het vrachtverkeer gaat per schip of met de trein. 'Maar de grens tussen China en Rusland is afgesloten, met geschrapte treinen tot gevolg. Ook schepen varen niet uit', zegt Kevin Verbelen, expert in internationale handel bij Agoria, in de Vlaamse krant De Tijd.

De Belgische bedrijven vrezen dat het dieptepunt nog niet achter de rug is. Ongeveer driekwart van de respondenten houdt rekening met extra problemen, zowel in de productie in China en de rest van Azië als in de aanvoer van China naar ons land.

De Belgische havenbedrijven van Antwerpen en Zeebrugge meldden eerder deze maand al dat de trafieken uit China sterk teruggelopen waren, waarschijnlijk als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren