Zoeken
 
 

Eerste afslag 5G is gemaakt


Brussel, 12 februari 2020
‘De eerste afslag richting supersnel mobiel internet is eindelijk genomen, er is geen weg terug’, stelt Marc Lambotte, CEO van Agoria.
Agoria verwijst daarmee naar proefprojecten rond 5G van telecomoperatoren Orange Belgium en Proximus in de havenzone rond Antwerpen, projecten in de Haven van Zeebrugge en de luchthaven Zaventem, besprekingen rond testprojecten in Wallonië en naar het voorstel van telecomwaakhond BIPT om tijdelijke  commerciële licenties toe te kennen voor 5G.

‘Dit bewijst dat wanneer telecomoperatoren, digitale bedrijven, de technologiefederatie, organisaties zoals de Haven van Antwerpen en verschillende overheden samenwerken, er wel degelijk iets vooruitgaat.'

Lambotte stelt voor om nu snel de technische aspecten van de voorstellen van het BIPT voor de verschillende spectrumbanden en hun toepassingsdomeinen verder te verfijnen. Hij denkt daarbij aan de vereisten voor apparatuur, de kostprijs, de veiligheidsaspecten, het privaat karakter of niet.

Hij ondersteunt ten volle de idee om de opbrengsten uit de veiling te gebruiken voor onder andere de verdere digitalisering van de industrie in ons land. ‘Dit mag ons niet beletten een definitieve oplossing voor 5G, via de veiling van het gehele pakket aan spectrumbanden, voor een duurtijd van 20 jaar, zo snel mogelijk te realiseren. De urgentie blijft, een groeiende achterstand tegenover andere landen moet vermeden worden. Bovendien dringt een herziening van de stralingsnormen in de drie gewesten zich op om 5G-ontplooiing mogelijk te maken, in het bijzonder in Brussel.


Naast dit voorstel liggen nog diverse andere bepalingen op tafel, zoals het toekennen van lokale licenties voor private bedrijfsnetwerken, een Europese toolbox voor 5G cyberveiligheid en de noodzaak om de regionale emissienormen af te stemmen op internationale standaarden.

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren