Zoeken
 
 

Vliegtuigonderdelen producent Sabca volledig in Belgische handen


Brussel, 7 februari 2020
Sabena Aerospace en de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM, het investeringsfonds van de overheid) betalen ruim 74 miljoen euro Sabca over te kopen van de Franse vliegtuigbouwer Dassault. Hiermee komt het bedrijf weer volledig in Belgische handen.
Dat meldt Het Laatse Nieuws. Sabena en FPIM zullen een joint venture oprichten die Sabca overneemt. Dassault is al meer dan vijftig jaar aandeelhouder en gaf vorig jaar, na het uitkopen van het Nederlandse Fokker, aan op zoek te zijn naar een overnemer. Voorzitter en CEO Thibauld Jongen meldt in een persbericht dat Sabca met de overname een leider wordt in de Belgische luchtvaartindustrie. 'We zijn erg blij met de nieuwe aandeelhouders, die oprecht geïnteresseerd zijn in de ondersteuning van het groei- en ontwikkelingspotentieel van Sabca als belangrijke speler in de Belgische luchtvaartsector.'

FPIM-topman Koen van Loo vult aan dat hiermee ook de lokale werkgelegenheid in de luchtvaart wordt behouden en versterkt. 'De luchtvaartsector is één van onze belangrijkste strategische investeringssectoren en we hebben een lange traditie van investeringen in Belgische luchtvaartbedrijven. De overname van SABCA en de bundeling van de krachten met Sabena Aerospace zal een sterke Belgische industriële luchtvaartspeler creëren.'

Sabca grootste site staat in Haren (Brussel), hier werken 680 mensen. Daarnaast heeft Sabca sites in  Charleroi en Lummen. Tevens is er een filiaal in Cassablanca, Marokko. Onder de klanten mag het bedrijf onder andere Airbus en het Belgische leger scharen.
Vliegtuigonderdelen producent Sabca volledig in Belgische handen'
Sabena Aerospace en de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) kopen de Belgische producent van vliegtuigonderdelen Sabca van de Franse vliegtuigbouwer Dassault. (Foto: Sabca)
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren