Zoeken
 
 

Faillissement CG Power Systems kost honderden jobs


Mechelen, 3 februari 2020
Het Mechelse CG Power Systems, het vroegere Pauwels Trafo, is failliet verklaard door de rechtbank. Honderden jobs gaan verloren in zowel Mechelen en Charleroi als in Ierland, Indonesië en Frankrijk.
Dat meldt Het Laatste Nieuws. Vorige maand werd CG Power Systems al onder curatele gesteld. De grote schuldenlast en een opeenstapeling van verstekvonissen deden het openbaar ministerie beslissen om het bedrijf failliet te verklaren. Kris van den Berghen, een van de voorlige bewindvoerders, vertelt aan HLN: 'De raad van bestuur was al maanden inactief, de productie lag al maanden stil. We troffen een fabriek in stilstand aan, quasi alle activa van derden liggen onder beslag.' Van Den Berghen noemt de fraude bij het Indische moederconcern van 625 miljoen euro als oorzaak van het faillissement.

Met het faillissement mogen honderden medewerkers op zoek naar een nieuwe job. In Mechelen werkten 450 medewerkers, in Charleroi ongeveer zeventig. Daarnaast vallen onder Mechelen ook fabrieken in Ierland, waar zo'n vierhonderd mensen werkzaam zijn, een paar honderd banen in Indonesië en de banen van medewerkers van het verkoopkantoor in Frankrijk.

Vraag en Aanbod-lezeres Willy Bruynickx wist ons te melden dat de vestigingen in Ierland en Indonesië niet onder het faillissement vallen.

 


 
print deze pagina
 

Reacties (1)

willy bruyninckx

CG Power Systems Ireland Ltd en de vestiging in Indonesië zijn NIET failliet !

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren