Zoeken
 
 

Agoria sluit zich aan bij Circular Plastics Alliance


Brussel, 24 januari 2020
Agoria heeft de verklaring van de Circular Plastics Alliance ondertekend. Het doel van die alliantie, die door de Europese Commissie werd opgezet, is om het circulaire karakter van kunststoffen te vergroten. De ambitie is om tegen 2025 een volume van 10 miljoen ton gerecyclede kunststoffen per jaar te bereiken waarmee dan nieuwe producten en verpakkingen kunnen worden gemaakt.
Vandaag telt de 'Circular Plastics Alliance' meer dan 185 ondertekenaars uit de publieke en de privésector die zich vrijwillig ertoe hebben verbonden om heel concreet bij te dragen tot die doelstelling. Er zijn zes werkgroepen, namelijk: packaging, automotive, building & construction, electronic and electrical equipment, agriculture en monitoring. Daarnaast wordt gewerkt rond vijf transversale thema's: design, collection & sorting, recycled content, R&D investments en monitoring.

Agoria zal de coördinatie op zich nemen van het thema 'Collection & sorting' voor de werkgroep 'Electronic and Electrical Equipment', die wordt geleid door Orgalim (met de steun van Digitaleurope en APPLiA). Als medeoprichter van Recupel, dat belast is met de inzameling en verwerking van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur in België, is Agoria al lang bezig met het circulaire karakter van elektrische apparatuur.

De uitdaging is om ervoor te zorgen dat alle afgedankte elektrische apparatuur wordt ingezameld door ondernemingen die over de noodzakelijke vergunningen beschikken en die de geldende milieuverplichtingen en -normen naleven. Alleen al in België wordt het weglekken van afval bij de inzameling geraamd op dertig procent, wat een negatieve impact heeft op het sorteren en de recycling van kunststoffen in afgedankte elektrische apparatuur. Uit correct ingezameld elektro kan namelijk tot negentig procent herbruikbare grondstoffen worden gewonnen.

Tegen 1 juni 2020 moet een eerste tussentijds rapport over de stand van zaken met betrekking tot de inzameling en het sorteren van kunststofafval worden opgesteld. Het onbenutte inzamel- en sorteerpotentieel zal tegen 31 december 2020 worden geïdentificeerd. Tegen 1 juni 2021 ten slotte moeten de noodzakelijke infrastructuurinvesteringen in de verschillende lidstaten worden bepaald.

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren