Zoeken
 
 

Brug tussen ontwerp en maak


Kortrijk, 27 januari 2020
Auteur:
Jerom Rozendaal
Kortrijk Xpo opent op 5 en 6 februari haar deuren voor de eerste gecombineerde Prototyping-MNE beurs in de geschiedenis. Voor Dirk Torfs, directeur van het kennisinstituut Flanders Make, is de samenwerking niet meer dan logisch.
Binnen het huidige industriële klimaat, waarbij industrie 4.0 opgang maakt, is integratie van de verschillende bedrijfsonderdelen aan de orde van de dag, zegt hij. ‘We zien dat industrie 4.0 alle interne barrières wegneemt en dit hebben de organisatoren goed begrepen. Voorheen waren de beurzen gericht op heel specifieke doelgroepen van personen in bedrijven. Vandaag de dag is samenwerking intern en extern een noodzaak.'


De beurs wil de brug slaan tussen de verschillende afdelingen binnen een bedrijf, van productontwikkeling, tot maak en onderhoud. Door het onderverdelen van de beurs in tien routes, wil de beursorganisaties bedrijven stimuleren om in teams te komen, waarbij elk team aan zijn trekken komt. Naar schatting 3500 bezoekers uit België en ook Nederland zullen naar West-Vlaanderen afzakken. ‘De beurs zal heel breed zijn. Nadien zal men kunnen evalueren of het aanbod niet ‘te' breed is. Zeker is dat alle bezoekers ergens aan hun trekken zullen komen. Er is voor iedereen meer dan voldoende', vervolgt Torfs.

Automatisering van kantmachines

eSafanDarley is uitvinder van de elektronische kantbank. Vijfentwintig jaar later hebben deze metaalbewerkingsmachines een revolutie in plaatbewerking teweeg gebracht. Ook de techniek is in de loop der jaren sterk veranderd. Op de Prototyping MNE beurs presenteert de machinebouwer de nieuwste loot van de E-brake familie: de E-Brake 50T-2050 Ultra.

De machine is standaard voorzien van een CNC-bombeersysteem en beschikt over een dubbel beeldscherm waarmee een papierloze werkomgeving kan worden gecreëerd. De E-Brake Ultra kan optioneel worden uitgerust met een 3D-achteraanslag en het gepatenteerde E-Bend L Blue hoekmeetsysteem.

Met het E-Bend L hoekmeetsysteem is het mogelijk om nóg nauwkeuriger en efficiënter te werken. Op de beurs wordt de machine en unieke AutoPOL software oplossingen gedemonstreerd. SafanDarley heeft twee productievestigingen, de hoofdvestiging in Lochem (NL) en een vestiging in Eijsden, net over de grens in Nederlands Limburg. De onderneming heeft in totaal zo'n 200 medewerkers.

SafanDarley bezet tijdens Prototyping MNE stand 431.


De CEO van Flanders Make zal zelf tijdens de Expert Classes een lezing houden over industrie 4.0. De Expert Classes-lezingen, die in de late namiddag plaatsvinden, staan in het teken van de actuele noden van bedrijven. Aan het woord komen bedrijven die voorop lopen in innovatie, zoals Connectivity en Provan. Dat laatste bedrijf won tot twee keer toe de Factory of the Future Awards. Quick Response Manufacturing & Early Supplier Involvement komen in de lezing van CEO Peter Tans aan bod. Ook zijn er presentaties over nieuwe technieken, zoals AI en ML6.

 

Trendy Engelse termen

De sector looft het brede programma aan randmanifestaties die trendy Engelse titels dragen. De verlengde openingsuren van de beurs op donderdag tot 21h00 wordt ‘Late shift' genoemd.  Op 5 februari vindt in de avond het ‘Captains Debate' plaats, waarbij een handvol industriële zwaargewichten discussiëren over de toekomst van de maakindustrie. De discussie is voor een beperkt publiek toegankelijk.


Een andere beursonderdeel luistert naar de naam ‘Use case pitches'. In een ruimte centraal op de beursvloer, brengen bedrijven en organisaties in tien minuten hun kennis, informatie en producten onder de aandacht. Flamed3D, een koepelorganisatie die 120 Nederlandse en Belgische organisaties verenigd die actief zijn op het gebied van 3D-printing, gaat in op het nut en de mogelijkheden van  additive manufacturing.

Door de aanwezigheid van ruim 180 exposanten, zullen talloze trends, producten en diensten in verschillende domeinen uitgestald worden. Eén van deze bedrijven die meerdere bedrijfsdomeinen bedient en daarmee de brug tussen prototyping en de maakindustrie al maakt is 247TailorSteel. Lees hier het artikel dat wij eerder schreven over 247TailorSteel.


247TailorSteel is tijdens Prototyping MNE te vinden op stand 452. 

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren