Zoeken
 
 

Nieuwe vijfasser bij Mazak


Leuven, 23 januari 2020
Auteur:
Franc Coenen
Met een goed bezocht Open House in Leuven heeft Mazak in de Benelux het beursjaar 2019 afgesloten. Bezoekers kregen al een voorproefje van de Technishow 2020. Mazak toont dan onder andere de Optiplex 3015 6 kW DDL laser, die ook op de huisshow in Leuven straalde.
De DDL vlakbedlaser was enkele weken geleden nog te zien op BlechExpo in Stuttgart; nu dus voor het eerst in de Benelux. Als laserbron zet Mazak hierin de Direct Diodenlaser in, met een vermogen van 6 kW. Deze technologie leent zich goed voor het snijden van RVS en aluminium met hoge snelheid maar ook staal. Vergeleken met de 4 kW laserbron is de nieuwe machine zo'n 40 tot 50 procent sneller bij het snijden van dikker materiaal, tot maximaal 25 mm. De hoge ijlgangen van de machine (120 m / min) in X- en Y-richting zorgen ook voor meer productiviteit  bij het snijden van veel kleinere producten. De machine is verder voorzien van de nodige intelligente bewakingssystemen voor het monitoren van het snijproces. DDL-technologie staat nog aan het begin van de doorbraak. In Nederland gebruikt onder andere Broshuis Part Production in Kampen al de DDL-snijtechnologie voor het lasersnijden van onderdelen voor de lange trailers die het moederbedrijf bouwt. Broshuis heeft de 4 kW versie. Met name het snijden van staal met zuurstof levert een mooier snijbeeld dan de fiberlaser in de plaatdiktes die Broshuis veel snijdt, 6 tot 10 mm.


Nieuwe vijfasser

Mazak liet op de huisshow ook de nieuwe instap vijfasser zien, die enkele maanden geleden op de EMO is gelanceerd. 'De MAZAK CV5-500 is tot stand gekomen na brainstormsessies met alle verkopers in Europa. Hierdoor hebben we een vijfassige machine die aansluit op wat verspaners hier verwachten', zegt Hugo Verlaak, sales manager Benelux. De machinebouwer positioneert deze CNC-machine als een model voor verspaners die de eerste stap naar simultaan vijfassig frezen zetten. Het bewerkingscentrum onderscheidt zich door de geringe afmetingen en de hoge nauwkeurigheid. Partners van Mazak demonstreerden verder op de huisshow automatisering (RoboJob en Armin), het bewaken en automatisch vullen van het koelsmeermiddelbad (Will-Fill) en opspantechnologie (BIS Specials en Spantech. Dit laatste bedrijf heeft steeds vaker projecten bij verspanende bedrijven die het samen met Mazak uitvoert. 'We plaatsen de Innoflex automatisch centrerende vierklauw dikwijls op de Integrex machines', aldus Ronald van Lente van Spantech. Het Innoflex systeem biedt namelijk de flexibiliteit dat zowel ronde als rechthoekige producten in één vierklauw kunnen worden opgespannen. Omdat op de Integrexmachines ook regelmatig typische freesdelen worden gemaakt, willen bedrijven snel kunnen omschakelen van rond naar rechthoekig. Het systeem van Innoflex, dat is doorontwikkeld leent zich voor opspannen met gelijke krachtverdeling van werkstukken waarvan de zijden niet even lang zijn.

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren