Zoeken
 
 

Opleiding Productiebeheer in de Maakindustrie gelanceerd


Kortrijk, 22 januari 2020
Auteur:
Jerom Rozendaal
Hogeschool Vives, VTI Roeselare en regionale bedrijven pakken samen het nijpend tekort aan gekwalificeerde werknemers in de maakindustrie aan.
In september gaat de graduaatsopleiding Productiebeheer in de Maakindustrie van start, een tweejarige opleiding. Een derde van de opleiding vindt plaats op de werkvloer van gelieerde maakbedrijven.

‘De opleiding is bedoeld om een leidinggevend kader in een productieomgeving klaar te stomen voor het bedrijfsleven', vertelt Wim Descamps, opleidingshoofd van de nieuwe opleiding in Vives. Afgestudeerden moeten een brug vormen tussen productie en management.

‘De maakindustrie is steeds geavanceerder, steeds hoogtechnologischer. De uitdaging is om talent te vinden, te vormen en te houden. Het onderwijs moet op de kar springen en technisch en technologisch competente profielen afleveren', stelt Vives.

Dat deze leerwerkopleiding juist in West-Vlaanderen is opgezet, kan geen toeval zijn. West-Vlaanderen vormt immers het mekka voor de industrie met een hoge concentratie aan maakbedrijven.

Maakbedrijven op de radar

Leerlingen zullen het eerste jaar twee dagen in de week bij een bedrijf worden ondergebracht. In het tweede jaar wordt deze frequentie opgevoerd tot drie en vier dagen per week. Descamps: ‘Wij gaan samen met de studenten in functie van hun profiel en interesse een passend bedrijf zoeken. Onder de kandidaatbedrijven zijn onder andere LVD, Picanol en Packo Inox met wie Vives al goede contacten heeft.'

Door de problemen om gekwalificeerd personeel te vinden, is de opleiding een uitkomst voor de maakbedrijven. ‘Zie het ook als een lang sollicitatieproces', stelt Descamps. ‘Bedrijven en de hogeschool kunnen zo de juiste studenten selecteren en klaarstomen voor een baan na afloop van de opleiding.'
Opleiding Productiebeheer in de Maakindustrie gelanceerd'
Hogeschool Vives, VTI Roeselare en regionale bedrijven lanceerden samen de graduaatsopleiding Productiebeheer in de Maakindustrie. Een derde van de opleiding vindt plaats op de werkvloer. (Foto: Vives)
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren