Zoeken
 
 

Trumpf neemt belang in Franse start-up


Ditzingen (DE), 16 januari 2020
Trumpf heeft een belang genomen in de Franse start-up GLOphotonics, een bedrijf voor lasertechnologie, dat zich specialiseert in holle kernvezels. De vezels bieden een eenvoudigere en snellere manier om laserlicht van de bron naar de gewenste bestemming te brengen zonder verlies van vermogen.
In tegenstelling tot conventionele optische vezels is de vezel van GLOphotonics hol - vandaar de term 'holle-kernvezel'. De vezel is vooral bedoeld voor lasers die korte lichtpulsen uitzenden, bijvoorbeeld om eigenschappen in het micrometerbereik te creëren. Vanwege fysieke beperkingen kunnen ultrakorte pulslasers niet worden gekoppeld aan een glasvezel, dus de hedendaagse lasers gebruiken over het algemeen een reeks spiegels en lenzen om de lichtbundel op het doel te richten. Deze methode is uiterst complex en kostbaar. 'De holle-kernvezel opent nieuwe technische mogelijkheden voor machinebouwers en systeemintegratoren. Vergeleken met de levering met vrije straal biedt het een veel eenvoudigere en flexibelere manier om het laserlicht van een gepulseerde straalbron naar zijn bestemming te leiden. Dit vereenvoudigt processen op de werkvloer aanzienlijk', zegt Berthold Schmidt, Managing Director Research and Development van Trumpf's Laser Technology divisie. Experts verwachten dat industriële holle kernvezels in de toekomst ook de weg zullen vrijmaken voor geheel nieuwe toepassingen.

'GLOphotonics is een zeer innovatief bedrijf met een uitstekende expertise in lasertechnologie. We hopen dat onze investering de voortdurende ontwikkeling van deze veelbelovende technologie zal ondersteunen en zal helpen om deze technologie klaar te maken voor de industrie', zegt Schmidt.
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren