Zoeken
 
 

ECA Group bouwt fabriek in Oostende voor fabricage maritieme drones


Oostende, 15 januari 2020
ECA Group, expert op het gebied van robotica, geautomatiseerde systemen, simulatie en industriële processen, gaat een nieuwe fabriek bouwen in Haven Oostende, waar innovatieve drones voor onder meer de Belgische en Nederlandse marines gefabriceerd zullen worden.
De Belgische en Nederlandse marines besloten in 2019 de levering van twaalf mijnenjagers (zes voor ieder land) en de onbemande systemen voor ontmijning op zee toe te vertrouwen aan het consortium Belgium Naval&Robotics, gevormd door Naval Group en ECA Group. Bij het contract, ter waarde van bijna twee miljard euro, zijn talrijke Belgische bedrijven als partner of leverancier betrokken. Door beide bedrijven werden Belgische filialen opgezet om deze zaak te behartigen.

ECA Robotics Belgium, het Belgische filiaal van ECA Group, zal in de fabriek in Oostende de assemblage van de nieuwe generatie maritieme drones verzorgen, bestemd voor dit contract, maar ook voor toekomstige export. Deze drones zijn de kern van het innovatieve mijnenjagersconcept van de Belgische en Nederlandse marines.

De fabriek komt te staan op het voormalige terrein van Beliard en moet in de loop van 2022 operationeel zijn. De totale oppervlakte van de fabriek zal zo'n 5000 m2 bedragen. Met de bouw is een investering gemoeid van tien miljoen euro. Alle maritieme drones van ECA Group die aan de marines geleverd worden, worden in deze fabriek geproduceerd.

Werkgelegenheid

De nieuwe fabriek levert ook werkgelegenheid op. Steven Luys, CEO van ECA Robotics Belgium vertelt: 'Naast de bouw van onze fabriek is ECA Group op zoek naar verschillende profielen (waaronder ingenieurs) voor de twee Belgische vestigingen van haar dochteronderneming ECA Robotics Belgium: Henegouwen in Wallonië waar het ontwerpbureau en het hoofdkantoor zullen worden geïmplementeerd en Oostende in Vlaanderen voor de ondersteuning van de fabrieksactiviteiten. Voor Oostende werven we voornamelijk technisch personeel en arbeiders. Over 2-3 jaar zal de fabriek naar verwachting meer dan 70 werknemers in dienst hebben.'
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren