Zoeken
 
 

Sirris en VOM onderzoeken kwaliteitscontrole van coatings


Brussel, 8 januari 2020
Kennisinstelling Sirris en de Vereniging voor Oppervlaktetechnieken van Materialen (VOM) gaan gezamenlijk onderzoek doen naar de In-line kwaliteitscontrole van coatings.
Door betere kwaliteitscontroles te houden, kunnen onregelmatigheden in onder andere automatische coatinglijnen snel gedetecteerd worden, waardoor scrap-productie tot een minimum beperkt wordt en de oorzaak van een slecht product zeer snel gedetecteerd en opgelost kan worden.

Sirris merkt op dat nieuwe cameratechnieken het steeds beter mogelijk maken om coatings in-line te monitoren op kwaliteit. Nieuwe technologie geeft niet alleen een optisch beeld van het coatingoppervlak, maar duikt ook in het materiaal.

Defecten via andere golflengtes aan het licht

Via spectroscopie in uv-, VIS- en NIR-golflengtes, kan coatinginformatie over chemie, samenstelling en topografie uit één opname gehaald worden. Defecten die niet detecteerbaar zijn bij zichtbaar licht worden door deze camera's toch opgemerkt via beeldopname bij de andere golflengten.

Tot op heden wordt de nieuwe technologie nauwelijks toegepast in de industrie. ‘Twee redenen houden een wijdverbreide implementatie van deze technologie nog tegen. Enerzijds is er de huidige hoge kostprijs voor deze camera's en anderzijds de correcte verwerking van de grote hoeveelheid data die deze technologie genereert', schrijft Sirris hierover.

Algoritmes om fotodata te verwerken

De correcte verwerking van de data is een belangrijk onderdeel van het succes van de technologie. Er moeten algoritmes ontwikkeld worden die precies kunnen aangeven welke data welke informatie bevatten voor laagdikte, defecten, samenstelling, enz.

In het gemeenschappelijk onderzoek met VOM wil Sirris analyseren welke algoritmes kunnen bijdragen aan een correcte analyse van deze beeldvorming van coatings.
Sirris en VOM onderzoeken kwaliteitscontrole van coatings'
Kennisinstelling Sirris en de Vereniging voor Oppervlaktetechnieken van Materialen (VOM) gaan gezamenlijk onderzoek doen naar de In-line kwaliteitscontrole van coatings. (Foto: VOM)
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren