Zoeken
 
 

Boeing productiestop in België gevoeld


Brussel, 18 december 2019
Na twee crashes met een Boeing 737 MAX legt de Amerikaanse vliegtuigbouwer de productie van zijn best verkochte vliegtuig per januari stil. De beslissing kan ernstige gevolgen hebben voor Belgische producenten van vliegtuigonderdelen.
‘Wij leveren via onze Amerikaanse fabriek onderdelen aan Boeing', zegt Bernard Delvaux, topman van de Waalse vliegtuigonderdelenfabrikant Sonaca , tegen de Vlaamse krant De Tijd. ‘De productie van de 737 MAX is goed voor 25 procent van onze groepsomzet. Op dit moment leveren we nog, maar niemand weet wat Boeing gaat beslissen. Als het de productie van de 737 MAX definitief stopzet, hebben we een groot probleem.'

BMT Aerospace levert aan Boeing

Het Belgische luchtvaartbedrijf BMT Aerospace levert eveneens onderdelen voor het bestseller vliegtuig van Boeing. ‘Als Boeing de productie bevriest, zullen minder motoren worden geproduceerd. Dat zal een impact hebben op ons, omdat wij tandwielen voor vliegtuigmotoren leveren', zegt Benoit Reynders van BMT in het artikel van De Tijd.

Ook de Belgische chemiegroep Solvay zou mogelijk getroffen worden. De 737 MAX zou zo'n tien procent van de inkomsten uit composietmaterialen vertegenwoordigen.

Kansen voor Airbus

Boeing maakte deze week bekend dat het in januari tijdelijk stopt met de productie van de 737 MAX. Na twee fatale ongelukken moet het toestel voorlopig aan de grond blijven en stokt de verkoop.

Er zit ook een keerzijde aan de medaille. Boeing-concurrent Airbus kan garen spinnen bij de imago-schade van Boeing. BMT en ook het Brusselse Asco leveren onderdelen aan deze vliegtuigbouwer.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren