Zoeken
 
 

Comate verkozen tot KMO van het jaar


Gent, 10 december 2019
Unizo bekroonde tijdens het Unizo-Topseminar in Gent Comate (Engineering & Design) uit Leuven tot nationaal "kmo van het Jaar". De titel van "Beloftevolle kmo van het jaar", voor jonge bedrijven, ging naar Remotive (herstel en vervanging van roterende machines) uit Evergem. "Maakbedrijf van het Jaar" werd 3bouw (duurzame houtskeletbouw) uit Westerlo.
Met deze verkiezing eist Unizo extra aandacht op voor kmo's, als motor van de economie. Ze nemen samen de helft van alle privé-tewerkstelling voor hun rekening.

'Kmo van het jaar' Comate: ontwikkeling met oog voor design

Voor wie dacht dat de ingenieurs- en designwereld twee aparte biotopen zijn, zet engineering- en designbedrijf Comate uit Leuven, gerund door zaakvoerders Wouter Foulon en Xander Van den Dries, de puntjes op de 'i'. Nieuwe toestellen, hulpmiddelen... worden er van A tot Z bedacht, ontwikkeld en ontworpen tot op het niveau van een werkbaar prototype, dat rijp is om in productie te gaan. Vooral die extra aandacht voor de meest optimale designs, bovenop de louter technologische en andere functionele aspecten wisten de jury te bekoren. Dat in combinatie met een sterkpersoneelsbeleid en oog voor nieuwe mogelijkheden en markten, waarbij ook spin-offs worden opgericht om eigen ontwikkelingen zelf in de markt te zetten. Zoals Medical Device, goed voor 35.000 kunstheupen het afgelopen jaar, met de ambitie om dat aantal het komende jaar te verdubbelen. De stevige groei met dertig procent per jaar, bij een nettowinst van tien procent én de verdere, ook internationale, expansie maken het plaatje voor de jury compleet.

'Beloftevolle kmo van het jaar' Remotive: top in roterende machines

Elektromotoren, blazers, pompen, tandwielkasten, ventilatoren... Remotive uit Evergem, eind 2015 gestart, en gerund door Jan De Winter, onderhoudt, herstelt en vernieuwt ze met kennis van zaken, in functie van een maximale continuïteit, met een minimum aan onderbrekingen. Het bedrijf heeft onder meer klanten in de Gentse en Antwerpse havens maar ook daarbuiten en is met zijn inmiddels 31 werknemers in 4 jaar tijd zowat de snelst groeiende kmo in Oost-Vlaanderen. Het bedrijf investeert veel in opleidingen op maat op de werkvloer en biedt kansen aan zowel jonge schoolverlaters als mensen zonder ervaring. De gemiddelde leeftijd van de medewerkers ligt op 23,5 jaar. Onder meer dat straffe HR-beleid, de sterke focus op kwaliteit en klantentevredenheid, én de bijzondere aandacht voor een groen en efficiënt energiebeleid van zaakvoerder en team wisten de jury te overtuigen.

'Maakbedrijf van het Jaar' 3bouw: meester in duurzame houtskeletbouw

In het land van de baksteen weten Paul Wens, Chris en Jef Imants van 3bouw houtskeletbouw uit Westerlo, toch alsmaar meer bouwers te bekoren, waarmee de teller van het bedrijf inmiddels al op 4.000 woningen staat. Naast de geleverde bouwkwaliteit en de persoonlijke aanpak blijken, onder meer, de veel kortere bouwtijd en de uitstekende isolatiewaarden belangrijke argumenten om voor de houtskeletbouw van 3bouw te kiezen. De jury was onder de indruk van het mooie parcours van het bedrijf, waarbij aandacht voor zowel de tevredenheid van de klanten als medewerkers en voor een stabiele, gezonde financiële structuur, hand in hand gaan met oog voor constante innovatie op alle fronten.

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren