Zoeken
 
 

Nu al meer faillissementen dan in heel 2018


Berchem, 4 december 2019
We hebben nog een maand te gaan tot het einde van dit jaar, maar nu al is België het aantal faillissementen van 2018 voorbijgestreefd. In de eerste elf maanden van 2019 werden er 10.676 faillissementen uitgesproken, een toename van 18,9 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.
Dat blijkt uit de Graydon Faillissementen Barometer. In de eerste elf maanden van dit jaar raakten 19.541 mensen hun job kwijt als direct gevolg van het faillissement van de werkgever. Dat is een stijging van 18,8 procent in vergelijking met 2018, maar nog wel minder dan in het recordjaar 2013. 

Faillissementen per gewest

In alledrie de gewesten was er sprake van een stijging van het aantal faillissemten.

  • Het aantal faillissementen in het Vlaamse Gewest (5.236 faillissementen) is in de eerste elf maanden van 2019 toegenomen  met 24,3 procent in vergelijking met de eerste elf maanden van 2018.
  • Het aantal faillissementen in het Waalse Gewest (2.654 faillissementen) is in de eerste elf maanden van 2019 toegenomen met 17,2 procent in vergelijking met de eerste elf maanden van 2018.
  • Het aantal faillissementen in het Brusselse Gewest (2.743 faillissementen) is in de eerste elf maanden van 2019 toegenomen met 9,9 procent in vergelijking met de eerste elf maanden van 2018.


Dit jaar loopt qua aantal faillissementen in gelijke tred met het recordjaar 2013 en lijkt tot nu toe het jaar met het op één na hoogste aantal faillissementen te worden. Graydon Belgium geeft aan dat de stijging wel te verklaren is, dit heeft met name te maken met een aantal wetswijzigingen. Vandaag kunnen bijvoorbeeld ook vzw's en rije beroepen in faling gaan en zodoende een tweede kans krijgen. Daarnaast gebruiken verschillende rechtbanken ook de mogelijkheden die ze gekregen hebben om zogenaamde spookbedrijven op te doeken.

Nu al meer faillissementen dan in heel 2018'
Met nog één maand te gaan en 10.676 vonnissen stevent België af op een één na hoogste jaar met betrekking tot het aantal faillissementen. (Foto: Graydon Belgium)
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren