Zoeken
 
 

Ook Daimler snijdt in personeelsbestand


Stuttgart (DE), 2 december 2019
Daimler, moederbedrijf van Mercedes-Benz, gaat 1,4 miljard euro besparen op personeelskosten. Dit houdt in dat er tot eind 2022 wereldwijd duizenden banen verdwijnen. Wilfried Porth, chef personeel, zou hebben aangegeven dat het aantal banen laag in de vijf cijfers blijft.
De aankondiging van Daimler volgt vlak op het bericht van Audi om 9500 banen te schrappen. Daimler geeft aan dat de werkgelegenheid wordt verminderd door natuurlijke fluctuaties, daarnaast zullen mogelijkheden voor deeltijdpensionering worden uitgebreid. De preciese uitvoering van de plannen zal de komende weken verder worden ontwikkeld in samenspraak met de werknemersvertegenwoordigers.

Het snijden in het personeelsbestand sluit aan op de plannen die Daimler eerder in november aankondigde. Het programma dat Daimler aankondigde zou het concurrentievermogen, de innovatie- en de investeringskracht moeten verhogen. Aangezien de ontwikkeling van CO2-neutrale mobiliteit grote investeringen vereist, moet op andere onderdelen bespaard worden. Het plan moet tegen het einde van 2022 een verlaging van de personeelskosten van ongeveer 1,4 miljard euro opleveren, waarbij het aantal managementposities wereldwijd met tien procent verminderd.

'Met de belangrijkste punten die we nu met de ondernemingsraad zijn overeengekomen om de onderneming te stroomlijnen, kunnen we deze doelstelling eind 2022 bereiken. We zullen de maatregelen zo maatschappelijk verantwoord mogelijk maken', aldus Wilfried Porth.
Ook Daimler snijdt in personeelsbestand'
Net als Audi gaat Daimler snijden in het personeel om de overgang naar CO2-neutrale mobiliteit te kunnen bekostigen. (Foto: Daimler)
1/1
 
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren