Zoeken
 
 

Duizenden banen verdwijnen bij Audi


Ingolstadt (DE), 29 november 2019
Audi heeft een fundamentele overeenkomst gesloten met de ondernemingsraad over economische en toekomstgerichte heroriëntatie. Dit heeft met name betrekking op de optimalisering van de productie van fabrieken in Ingolstadt en Neckarsulm en op het aanpassen van het personeelsbestand. Hierbij verdwijnen in aanloop naar 2025 9.500 banen.
Dat meldt Audi op haar eigen website. De afgesproken overeenkomst heeft betrekking op de komende tien jaar. De plannen moeten 6 miljard euro opleveren, dit zal vervolgens worden geinvesteerd in verdere automatisering en elektrificatie.

'Met het Audi Transformatieplan hebben we al een succesvol maatregelenprogramma verankerd. En met Audi.Zukunft pakken we nu ook structurele problemen aan om Audi voor te bereiden op de uitdagingen die voor ons liggen', zegt Audi CEO Bram Schot. In het kader van de transformatie van de automobielindustrie naar elektrische mobiliteit en digitalisering zijn het bedrijf en de ondernemingsraad belangrijke nieuwe plannen overeengekomen. 'Audi.Zukunft verzekert onze duurzame groei. In tijden van onrust maken we Audi wendbaarder en efficiënter. Dit zal de productiviteit verhogen en de concurrentiekracht van onze Duitse fabrieken duurzaam versterken', aldus Schot.

Aanpassen personeelsbestand

Audi geeft aan zo min mogelijk gedwongen ontslagen uit te voeren. De komende jaren zullen er voornamelijk banen verdwijnen door natuurlijk personeelsverloop en een volgens Audi aantrekkelijk programma voor vervroegde uittreding. Daarnaast krijgen de overgebleven medewerkers, door Audi de harde kern genoemd, baangarantie tot en met 2029. Tegelijkertijd zullen er ook nieuwe functies ontstaan op het gebied van digitalisering en elektrische mobiliteit. Hiervoor worden 2.000 nieuwe functies gecreëerd, waarbij interne kandidaten voorrang hebben.
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren