Zoeken
 
 

Industry4Europe: 'EU heeft ambitieuze industriële strategie nodig'


Brussel, 27 november 2019
Industry4Europe, een coalitie van 149 sectorale verenigingen die de diversiteit van de industriële basis van de Europese Unie vertegenwoordigen, heeft vandaag haar nieuwe gezamenlijke document 'Een langetermijnstrategie voor de industriële toekomst van Europa: van woorden naar daden' gepubliceerd.
Dat meldt Eurofer, één van de leden van Industry4Europe. Door middel van sectoroverschrijdende aanbevelingen draagt de Industry4Europe-coalitie bij tot de toekomstige industriële strategie van de Europese Unie die door de voorzitter van de Europese Commissie, de heer Ursula von der Leyen, is aangekondigd. In het gezamenlijk document worden concrete voorstellen voor het industriebeleid gepresenteerd op zeven prioritaire gebieden: een bedrijfsvriendelijk beleidsklimaat, duurzaamheid als kern van het bedrijfsleven, verbeterde vaardigheden en opleiding, meer onderzoek en innovatie, investeringen en een betere toegang tot financiering, versterking van de Europese interne markt en een betere toegang tot handel en internationale markten.

De 149 industriële organisaties achter Industry4Europe staan verenigd in hun herhaalde oproepen tot een ambitieuze industriële strategie voor de lange termijn die Europa moet helpen een centrum te blijven voor een toonaangevende, slimme, innovatieve en duurzame industrie, die kwalitatief hoogwaardige banen biedt en ten goede komt aan alle Europeanen en toekomstige generaties.

'Met zijn geschoolde arbeidskrachten en zijn wereldwijde reputatie op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid is onze industrie van vitaal belang voor Europa en zijn welvaart', aldus Philippe Citroën, coördinator van de Industriële4Europa-coalitie. 'De Europese Unie heeft nu een ambitieuze industriële strategie nodig om te kunnen concurreren met andere regio's in de wereld die de industrie al bovenaan hun politieke agenda hebben geplaatst. Het is van essentieel belang voor een horizontaal, samenhangend en gericht industriebeleid dat de ruggengraat van de Europese economie ondersteunt en dat de burgers en het mondiale milieu beschermt.'

De voorzitter van de Europese Commissie, de heer von der Leyen, heeft in haar politieke richtsnoeren voor het komende mandaat duidelijk gezegd dat zij een 'plan voor een toekomstgerichte economie, onze nieuwe industriële strategie' zal voorstellen. De coalitie Industrie4Europa juicht deze ambitie toe en hoopt dat haar expliciete beleidsaanbevelingen een centrale plaats zullen krijgen in elke alomvattende industriële strategie op lange termijn die uit de EU-instellingen komt.

De coalitie Industry4Europe geeft aan ernaar uit te kijken om met alle beleidsmakers - met name de aangewezen uitvoerende vice-voorzitters Valdis Dombrovskis en Margrethe Vestager en commissaris Thierry Breton - samen te werken om een dergelijke ambitieuze en broodnodige industriële strategie van de Europese Unie te bespreken en uit te voeren.

Het document is hier terug te vinden.

Industry4Europe: 'EU heeft ambitieuze industriële strategie nodig''
Industry4Europe heeft vandaag haar nieuwe gezamenlijke document 'Een langetermijnstrategie voor de industriële toekomst van Europa: van woorden naar daden' gepubliceerd.
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren