Zoeken
 
 

Studenten dominant bij opening Welding Week


Antwerpen, 20 november 2019
Auteur:
Jerom Rozendaal
Studenten maakten de dienst uit op de eerste dag van de lasbeurs Welding Week in Antwerpen die plaatsvindt van 19 tot 21 november.
Maar liefst 1300 studenten kwamen af op het evenement. Aan de hand van een vragenlijst werden de jonge bezoekers over het beursterrein van 12.000 vierkante meter geleid. ‘De vragenlijst moet ervoor zorgen dat het geen vrijgeleid bezoek is, maar dat de studenten actief zijn', vertelt Dieter Wilssens, Group Event Director van Easyfairs.

Exposanten bevragen studenten

De vragen waren opgesteld aan de hand van inzendingen van beursdeelnemers. Zo stelde Batenburg België de studenten de vraag wat stiftlastechniek is en waar en wanneer deze techniek toegepast wordt. Cloos Benelux wilde van de studenten weten hoe oud de producent van lastechniek dit jaar was geworden. Het antwoord luidde honderd jaar. Zestien van de 130 standhouders hadden vragen ingediend.

Beursorganisator Easyfairs heeft er alles aan gedaan om het evenement aantrekkelijk te maken voor de jeugd. Zo werd dit jaar voor het eerst een kampioenschap virtueel lassen opgenomen in het programma. Zestig studenten namen het gisteren tegen elkaar op. Jari De Hert van het Atheneum in Nieuwpoort haalde de hoogste score met 1764 punten. De winnaar was al vertrokken voor de bekendmaking.

Ook verschillende standhouders wisten met virtuele lasmachines de aandacht van de studenten vast te houden.

Tekort aan lassers in Vlaanderen

De aandacht voor de studenten moet gezien worden in de context van de War for Talent. De sector kampt met een groot tekort aan personeel en bekwame lassers zijn moeilijk te vinden. Met de beurs willen Easyfairs en partners VDAB, het arbeidsbemiddelingskantoor van de Vlaamse overheid, en het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) een brug vormen tussen praktijk en studenten.

Vorig jaar stonden er in Vlaanderen 449 vacatures open in de lassector. Het beroep van lasser is één van de knelpuntberoepen op de lijst die door VDAB jaarlijks wordt vastgesteld. ‘Het is zeer moeilijk om aan goede lassers te komen', beaamt Fleur Maas, directeur van het BIL. Op de stand van de kennisinstelling staat ook een virtueel lasapparaat opgesteld. ‘Het is echt een aandachtstrekker', stelt Maas.

Start echte beurs op dag twee

Voor veel standhouders is de studentendag een overgang naar de tweede en derde beursdag, wanneer de bedrijven uit België en Nederland hun opwachting maken. Van deze bezoekers kunnen immers de mogelijke bestellingen verwacht worden. De beursorganisatie rekent de komende dagen op ruim 4000 Belgische en Nederlandse bezoekers.

De Welding Week in België wordt elke vier jaar gehouden, maar beursorganisator Easyfairs onderzoekt om deze frequentie op te voeren naar tweejaarlijks. De lasbeurs valt dit jaar samen met het lassymposium dat jaarlijks door BIL en de Nederlandse tegenhanger NIL wordt gehouden.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren