Zoeken
 
 

Na anderhalf jaar strijd mag ArcelorMittal nu eindelijk Essar Steel kopen


Luxemburg (LU), 19 november 2019
Staalbedrijf ArcelorMittal heeft bekend gemaakt dat het Indiase hooggerechtshof de overname van Essar Steel door ArcelorMittal goedkeurt. Met de overname is zo'n 5,2 miljard euro (5,8 miljard dollar) gemoeid. Naar verwachting wordt de transactie eind dit jaar voltooid.
Met de voltooiing wordt ArcelorMittal gedeeld eigenaar van Essar Steel India Limited's, samen met Nippon Steel, Japans grootste staalproducent. Met de overname kan ArcelorMittal nu de snelgroeiende en op een na grootste metaalmarkt India betreden.
 
De overnamestrijd van ArcelorMittal en Essar Steel duurt nu al zo'n anderhalf jaar. ArcelorMittal zou het failliette Essar Steel overnemen, maar werd vervolgens telkens gedwarsboomd door de oprichters van Essar Steel, de broers Shashi en Ravi Ruia. Het overnameproces werd meerdere malen stil gezet door de rechter. Een verzoek om complete stopzetting van de overname werd verworpen, maar het bespreken de verdeling van de verkoopopbrengst over de verschillende schuldeisers leverde weer nieuwe vertraging op.

Nu heeft het bedrijf dan eindelijk toestemming gekregen van het Indiase hooggerechtshof. Naast de overnamesom heeft ArcelorMittal volgens Bloomberg ook toegezegd een miljard te gaan investeren in Essar Steel. De uitspraak van de zaak is niet alleen van belang voor ArcelorMittal. Aangezien het een van de eerste zaken is onder een nieuwe faillissementswet, zal het ook een precedent scheppen voor andere faillissementen die wachten op een oplossing voor de verdeling van de middelen tussen verschillende categorieën van schuldeisers.
Na anderhalf jaar strijd mag ArcelorMittal nu eindelijk Essar Steel kopen'
Na een lange strijd heeft het Indiase gerechtshof de overname van Essar Steel door ArcelorMittal goedgekeurd. (Foto: Essar Steel)
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren