Zoeken
 
 

Minder geld voor kmo-portefeuille


Brussel, 19 november 2019
Het budget voor de populaire kmo-portefeuille wordt met een derde verminderd door de Vlaamse regering. Met de portefeuille kunnen kmo's subsidies krijgen voor opleiding, advies of coaching.
Dat meldt De Tijd. Vorig jaar maakten 60.000 bedrijven gebruik van de kmo-portefeuille, zij kregen in totaal 61,4 miljoen euro toegekend. Er wordt nu geknipt in het budget, waardoor er 23 miljoen euro minder uit te delen is. Dat werd duidelijk uit de begrotingstoelichting van minister Hilde Crevits van Economie en Innovatie.

Tot op heden kreeg een kleine onderneming die investeerde in opleiding en adviezen tot veertig procent steun van de Vlaamse overheid met een maximum van 10.000 euro per jaar. Dat wordt nu aangepast naar dertig procent, met een maximum van 7.500 euro. Voor een middelgrote onderneming daalt de steun van dertig naar twintig procent, het maximum van 15.000 euro naar 7.500 euro.       

'We behouden een hogere steun voor de kleine ondernemingen. Jonge en kleine bedrijven hebben vaak meer nood aan de ontwikkeling van competenties of het aankopen van kennis van buiten de onderneming. Met het nieuwe plafond zullen in de praktijk maar een beperkt aantal bedrijven een lager steunbedrag krijgen', zegt Crevits.

De aanpassing komt onder andere voort uit het feit dat er de afgelopen jaren regelmatig controverse ontstond over de inhoud van de cursussen die werden gevolgd met de regeling, zoals lessen feng shui.

Naast de bezuinigingen op de kmo-portefeuille is er echter ook goed nieuws voor de maakindustrie: de nieuwe Vlaamse regering geeft volgend jaar 93 miljoen euro klimaatsteun aan de Vlaamse industrie, een verdrievoudiging ten opzichte van 2019.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren