Zoeken
 
 

Bekaert genoodzaakt twee fabrieken te sluiten


Zwevegem, 18 november 2019
Een blijvend lage vraag naar staaldraadtoepassingen, felle prijsconcurrentie en de effecten van invoerrechten hebben Bekaert doen besluiten om twee fabrieken te sluiten en de door deze fabrieken beleverde staaldraadmarkten gedeeltelijk te verlaten.
De productiesite in Shelbyville (Kentucky, VS) zal alle staaldraadactiviteiten stopzetten tegen januari 2020 en de fabriek in Ipoh (Maleisië) zal sluiten in maart 2020. Verder sluit Bekaert de in-house rigging-faciliteit in Dubai, hier gaat het bedrijf een beroep doen op een externe partner om alle afwerkings- en distributiediensten te leveren aan kabelklanten in de Verenigde Arabische Emiraten. Tevens verhuizen de slangendraadactiviteiten van Rome, in de Amerikaanse staat Georgia, naar de fabriek in Rogers (Arkansas). De maatregelen zouden volgens Bekaert vanaf hun implementatie postieve marge-impact moeten genereren.

Cijfers derde kwartaal

Ondanks verslechterende marktomstandigheden behaalde Bekaert twee procent geconsolideerde omzetgroei in de eerste negen maanden van 2019, evenredig gedreven door prijsmix en gunstige wisselkoersbewegingen. Daarmee kwam de omzet uit op 3,29 miljard euro, net iets hoger dan de prognose van 3,28 miljard euro. Bekaert geeft in het kwartaalverslag aan dat de markt voor banden (waarin staalkoord wordt verwerkt) goed stand hield, maar dat zij verwachten dat dit vertraagt in het vierde kwartaal als gevolg van de gebruikelijke seizoenseffecten en - anticiperend op een blijvend zwak businessklimaat - voorraadafbouwacties doorheen de toeleveringsketen.

Bekaert verwacht een verdere krimp in de staaldraadtoepassingsactiviteiten in het laatste kwartaal, vooral door de impact van sociale protesten in Latijns-Amerika, invoerrechten en een verdere economische vertraging wereldwijd.
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren