Zoeken
 
 

Vlaams minister-president geeft visie op maakindustrie


Antwerpen, 18 november 2019
De Vlaamse minister-president Jan Jambon zal zijn visie op de Belgische maakindustrie geven tijdens het symposium ‘the future of manufacturing’ in Antwerp Expo op 26 november.
Het symposium over de toekomst van de Belgische maakindustrie wordt georganiseerd door Flanders Make dat bedrijven ondersteunt bij digitalisering. Eerder liet Dirk Torfs, CEO van Flanders Make, zich in Vraag&Aanbod al hoopvol uit over de maakindustrie in ons land. Door de transitie te maken naar Industrie 4.0 kunnen de Belgische bedrijven de concurrentie aangaan met lange loonlanden, is zijn mening.

Handboek Industrie 4.0

Industrie 4.0 zal ook centraal staan op het symposium in Antwerpen. Flanders Make presenteert op deze dag een handboek, waarmee het bedrijven de nodige handvaten aanbiedt om concrete stappen te zetten richting Industrie 4.0.

Op het symposium komen tal van bedrijven en kennisinstellingen aan het woord over diverse aspecten van digitalisering en datagestuurde productie. Zo zal onder andere de directeur van Industrie 4.0 Maturity Center een toespraak houden. Dit is een Duits onderzoeks- en adviesbureau dat aan de hand van 600 vragen analyseert in hoeverre een bedrijf klaar is om de transitie naar Industrie 4.0 te maken.

Demonstraties technieken

Tijdens het dagvullend programma zullen ook een aantal bedrijven hun laatste snufjes op het gebied van Industrie 4.0 demonstreren. Het Duitse Knapp zal bijvoorbeeld haar Open Shuttle tonen, een autonome transportrobot.

Afsluiter van het symposium is een toespraak van de Vlaamse minister-president Jan Jambon die dus zijn licht laat schijnen over de toekomst van de Belgische maakindustrie.
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren