Zoeken
 
 

British Steel in Chinese handen?


Londen (UK), 7 november 2019
Ataer Holding van het Turkse pensioenfonds Oyak werd in augustus uitgekozen als 'voorkeursbieder' voor de overname van British Steel. Nu blijkt dat de gesprekken uiteindelijk stuk zijn gelopen. De Chinese groep Jingye zou binnen enkele dagen een deal willen sluiten met British Steel.
Dat meldt de Financial Times. Ingewijden zouden aan de krant hebben gemeld dat het Chinese bedrijf ernaar streeft om een deal te sluiten met British Steel tegen het midden van deze maand. Het staalbedrijf verwacht rond 10 november een principeakkoord te bereiken met de officiële curator die verantwoordelijk is voor de liquidatieprocedure. British Steel bevestigd dat er gesprekken zijn met een Chinese bieder.

Het faillissement van British Steel en de mogelijke overname van het bedrijf vormen een langslepend proces. British Steel ging failliet eind mei dit jaar, nadat de overheid niet akkoord ging met een lening. Er was veel interesse in het bedrijf, met meerdere biedingen die werden uitgebracht. Vervolgens werd de deadline voor biedingen echter meerdere keren uitgesteld.

Voorlopig akkoord

Jingye trok zich eerder in het verkoopproces terug, waarna een voorlopig akkoord werd bereikt voor de overname met Ataer Holding. Na tien weken lang besprekingen te hebben gevoerd ging de deal met Ataer echter niet door, aangezien sommige grote leveranciers weigerden om prijsverlagingen op contracten te accepteren, aldus de Financial Times.

Staalproducent Jingye bezocht vorige week al enkele productielocaties van British Steel. Voorzitter Li Ganpo heeft grootste plannen. Zo zou de productie worden opgevoerd van 2,5 miljoen ton naar meer dan drie miljoen ton per jaar. Ook zal bestaand materiaal een upgrade krijgen, om energie te besparen en efficienter te produceren.

Wanneer Jingye een bod uitbrengt op British Steel zullen waarschijnlijk meerdere weken nodig zijn om de financiële en administratieve zaken te regelen.
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren