Zoeken
 
 

Vanas Engineering neemt integrator van interne transportsystemen Pacoma Systems over


30 oktober 2019
Vanas Engineering en TouchPoint Inc hebben Pacoma Systems overgenomen, een Nederlandse integrator van interne transportsystemen. Brain McNeill, president en CEO van TouchPoint Inc, nam in 2017 Vanas Engineering over om hun activiteiten in de Benelux uit te bereiden. Met de overname van Pacoma kan Vanas zijn aanbod aan logistieke oplossingen uitbreiden en kunnen de business units van Vanas verder ontwikkeld worden om een meer complete oplossing te bieden.
Pacoma Systems, die vanaf nu de naam Vanas Engineering zal dragen, is gespecialiseerd in het ontwerpen en integreren van material handling systemen zoals sorteereenheden, automatische opslagsystemen en gemotoriseerde rollenbanen voor dozen, kratten en palletten. De gekwalificeerde ingenieurs en technici van Pacoma blijven deze service aanbieden via Vanas.

De overname brengt een extra logistieke oplossing voor Vanas in België. Daarnaast kunnen er vier extra business units- automatische magazijninrichting, klassieke opslagsystemen, industial vending en WMS software - aangeboden worden aan de Nederlandse klanten. De verwachting voor verticale liften en WMS software is hoog en zal de Nederlandse markt volledig ten goede komen. De nieuwe business unit met rollenbanen versterkt het assortiment van Vanas. Klanten kunnen nu profiteren van meer complete oplossingen van Vanas, die als integrator voor logistieke oplossingen in de Benelux fungeert.

Samenwerking

De relatie tussen Vanas en Pacoma is niet nieuw. Ze werkten eerder al samen aan projecten bij onder andere Sunny en Lasaulec. Hierbij bewezen ze dat een volledige integratie van Modula liften, WMS software en rollenbanen de prestaties kan verbeteren. Zo kunnen er tot driehonderd orderregels per magazijnmedewerker per uur verwerkt worden. Pacoma en Vanas omarmen deze acquisitie en kijken uit naar de groei in beide landen. Om dit te vieren, lanceert Vanas een nieuw logo.

Andy van Mieghem, Managing Director: 'De overname van Pacoma was een logische stap om onze productgroei te realiseren. We geloven in het potentieel van Nederland als logistiek land. Na onze succesvolle realisaties wilden we onze lokale aanwezigheid en service uitbreiden. De ervaring van de logistieke ingenieurs van Pacoma en hun tevreden klanten hebben ons overtuigd om door te gaan met deze investering. We hebben al positieve reacties vanuit de markt gezien waarbij klanten een verantwoordelijk integrator van interne transportsystemen, WMS software en opslagsystemen omarmen. Bovendien hebben onze klanten de optie om te kiezen voor een complete oplossing of om met elke business unit afzonderlijk te werken.'

In november zal Vanas zijn verschillende business units presenteren op de Logistica beurs, hal 1, stand D023.

Vanas Engineering neemt integrator van interne transportsystemen Pacoma Systems over'
De relatie tussen Vanas en Pacoma is niet nieuw. Ze werkten eerder al samen aan projecten bij onder andere Lasaulec, hier te zien op de foto. (Foto: Vanas Engineering)
1/1
 
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren