Zoeken
 
 

Imes Dexis met derde overname ook in onderhoud actief


Hasselt, 16 oktober 2019
Auteur:
Jerom Rozendaal
Na eerdere overnames van Eltec System en Central Auto, heeft Imes Dexis nog een Vlaams bedrijf opgeslokt. Met de overnames kan de verdeler van MRO-producten nu ook onderhoud en installaties uitvoeren.
Vorige week werd de overname van Duvivier-Motronic door Imes Dexis beklonken. Het Brugse familiebedrijf is gespecialiseerd in het onderhoud, herstel en verkoop van elektromechanische aandrijvingen.

‘Hierdoor kunnen we onze positie in West- en Oost-Vlaanderen verbeteren en ons nog meer inzetten op onderhoudsdiensten', verklaart CEO van Imes Dexis, Joël Toremans tegen Vraag en Aanbod. Alle achttien personeelsleden veranderen mee van werkgever.

Onderhoud en onderdelen

Kort hiervoor was bekend geworden dat de distributeur van industriële benodigdheden het Antwerpse Central Auto had overgenomen. ‘Zij hebben een sterke positie in de haven van Antwerpen, een belangrijke positie in de Belgische economie', verklaart Toremans de overname van de specialist in pneumatische handgereedschappen en hydraulische koppelingen.

In september voegde het bedrijf al het Genkse familiebedrijf Eltec System toe aan haar portfolio. ‘De activiteiten van Eltec en Duvivier-Motronic zijn vergelijkbaar', aldus Toremans. ‘Zij zijn verdelers van veel dezelfde producenten en hebben een atelier voor onderhoud en teams waarmee zij bij de klant onderhoud kunnen plegen.'

Volgens Toremans kreeg Imes Dexis van haar klanten steeds vaker de vraag of het naast de onderdelen ook onderhoud en installatie kon uitvoeren. Met de overnames is dit nu mogelijk geworden. ‘En door de geografische ligging in Brugge en in Genk kunnen we heel België bedienen', zegt hij.

MRO artikelen

Imes Dexis is verdeler van MRO-artikelen (maintenance, repair en overhaul). Dit zijn producten die nodig zijn om industriële installaties te onderhouden, repareren of reviseren.

Toen nog Imes werd in 1968 opgericht en groeide uit tot Belgisch marktleider. De Franse groep Dexis nam in 1998 een aandeel van 49 procent in het bedrijf. Vijf jaar later namen de Fransen de Vlaamse onderneming helemaal over.

Het bedrijf met hoofdzetel in Hasselt realiseerde in 2018 een omzet van 76 miljoen euro met ongeveer 250 werknemers.
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren