Zoeken
 
 

150 miljoen euro voor staalfabriek La Louvière van NLMK


La Louvière (FR), 11 oktober 2019
NLMK La Louvière, een van de grootste producenten van platte staalrollen in België en een bedrijf van de NLMK Groep, is begonnen met een project van 150 miljoen euro om haar warmwalserij te vernieuwen en de productie van dunner, sterker en milieuvriendelijker staal uit te breiden.
De investering is een onderdeel van de NLMK Group Strategy 2022. Met deze upgrade zal NLMK La Louvière de productie verhogen van 1,7 miljoen ton naar 2,2 miljoen ton tegen 2022 met een groter aandeel van de niche HRC-markt in de EU.

De uitgebreide upgrade omvat de installatie van het ultramoderne automatiseringssysteem, drie nieuwe en drie vernieuwde walstuigen, nieuwe aandrijvingen en motoren, een nieuwe uitlooptafel en gemoderniseerde koel- en watersystemen.

Het project stelt de walserij in staat om de productie van hoogsterkte dunne warmgewalste rollen met een hoge sterkte (tot 1,2 mm) uit te breiden en het assortiment producten met een hoge sterkte uit te breiden tot meer dan 1000 MPa vloeigrens.

Planning

 

De eerste fase van de walserijtransformatie is gepland voor begin 2020, die in 2021 moet zijn voltooid. Het contract is gegund aan Primetals Technologies, een toonaangevende leverancier van oplossingen voor de metaalindustrie. Het bedrijf heeft de basisengineering afgerond en is gestart met de productie van de apparatuur.

 

Ben de Vos, CEO van NLMK International, zei hierover: 'Dit project draagt bij aan het bereiken van een van de belangrijkste doelstellingen van de Strategie 2022 van de NLMK Group: het verhogen van de omzet met 1,7 miljoen ton toegevoegde waarde wereldwijd. De stijging zal worden gerealiseerd door de uitbreiding van de productmix en toleranties en het volgen van de veranderende eisen van onze klanten die voortdurend op zoek zijn naar lichtere, sterkere staalsoorten. Dit baanbrekende project is de grootste investering in onze vestiging in La Louvière van de laatste decennia en zal een hoeksteen zijn van de verdere ontwikkeling ervan.'


 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren