Zoeken
 
 

Overname Central Auto door Imes Dexis


Antwerpen, 10 oktober 2019
Imes Dexis, de Belgische marktleider binnen de MRO-sector (maintenance, repair en overhaul), verstevigt zijn positie dankzij de overname van het Antwerpse Central Auto.
Na het bekomen van het Genkse Eltec System vorige maand, zet Imes Dexis zijn groeistrategie verder. De diensten en producten van Imes Dexis zorgen ervoor dat de machines in onze Belgische bedrijven over de nodige onderdelen beschikken om in alle rust te blijven draaien. Door de overname van Central Auto, de specialist in o.a allerlei pneumatische toepassingen en hydraulische verbindingen, groeit Imes Dexis verder in zijn ambitie om de meest complete MRO-partner te zijn voor de Antwerpse havenindustrie. Voor Central Auto zorgt deze overname voor een verzekering van de toekomst.

'De MRO-sector staat voor een grote uitdaging. Door de sterke digitalisering van de industrie en de opkomst van het ‘Industrial Internet of Things' is het aanbieden van onderdelen alleen niet langer voldoende. Bedrijven hebben nood aan een geïntegreerde 360 graden aanpak, die voor elk deel van de supply chain een oplossing aanbiedt. Als integrated supply chain-specialist bieden we de nodige hulp aan en begeleiden we bedrijven in hun transitie naar Industrie 4.0. Om deze missie op nationale schaal te kunnen waarmaken hebben we de juiste partners nodig. Central Auto heeft jarenlange ervaring in het toeleveren van onderdelen aan de Antwerpse havenbedrijven en voegt specialisaties aan ons assortiment toe die wij slechts in beperkte mate hadden, zoals pneumatische gereedschappen,pompen en hydraulische verbindingen. Op alle niveaus is dit een zeer complementair verhaal', zegt Joël Toremans, algemeen directeur van Imes Dexis.

Central Auto

Het familiebedrijf Central Auto kent een lange geschiedenis. Wat in 1945 begon als een winkel voor auto-onderdelen, groeide al snel uit tot een groot aanbod van industriële benodigdheden voor de Antwerpse haven. Het bedrijf breidde zijn diensten vanaf de jaren '70 uit met hydraulica, een persluchtcentrum en bleef ook in de jaren ‘90 verder investeren. Dankzij zijn strategische ligging, de grote voorraad en gespecialieerde kennis is Central Auto de ideale one stop shop voor de Antwerpse havenbedrijven en de industrie.

 

Bruno Genbrugge, verantwoordelijk voor de pneumatische divisie van Central Auto: 'Er zijn meerdere redenen waarom we met Imes Dexis rond de tafel zijn gaan zitten. Wij zijn inderdaad vooral op Antwerpen gericht. En dankzij deze overname krijgen we via het nationale distributienetwerk van Imes Dexis toegang tot heel België. Daarnaast moeten we in tijden van digitalisering en automatisering krachten bundelen om hierop te kunnen anticiperen. Tot slot kunnen we dankzij de overname ook de toekomst van ons bedrijf naar alle personeelsleden, klanten en leveranciers garanderen.'

Transitie

De overname van Central Auto is dan ook geen toeval. Imes Dexis is achter de schermen heel bewust met een transitie bezig waarbij een 2-sporenbeleid gevolgd wordt. Enerzijds investeert het gericht in specialisaties die een perfecte aanvulling zijn in zijn rol als MROleverancier. Daarnaast ligt de focus ook op innovatieve producten en diensten die voor Imes Dexis en zijn klanten hefbomen zijn voor duurzame groei.
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren