Zoeken
 
 

Voka Open Bedrijvendag trekt half miljoen bezoekers


Zedelgem, 8 oktober 2019
Auteur:
Jerom Rozendaal
De Voka Open Bedrijvendag trok dit weekend meer dan een half miljoen bezoekers in Vlaanderen. Case New Holland (CNH) uit Zedelgem, dat landbouwmachines maakt, trok de meeste bezoekers. Maar liefst 10.000 mensen brachten het maakbedrijf een bezoekje.
Zo'n driehonderd Vlaamse bedrijven stelden hun deuren open voor het grote publiek, dat met 520.000 man kwam opdagen. Het evenement, dat sinds 1991 georganiseerd wordt door ondernemersfederatie Voka, probeert de afstand tussen consument en ondernemer te verkleinen. 'Bedrijven kunnen zich in de kijker zetten en tonen wat zij voor de samenleving doen', zegt organisator Cynthia Coulier.

Duurzaam ondernemen

Thema dit jaar was duurzaam ondernemen. 'In het klimaatdebat wordt soms met de vinger naar bedrijven gewezen. Dankzij deze editie kunnen de bezoekers ontdekken hoe onze bedrijven juist een positieve en vaak zelfs voortrekkersrol spelen. Bedrijven zijn immers een deel van de oplossing, niet het probleem', legt Voka-topman Hans Maertens uit.

De maakindustrie was ook vertegenwoordigd met bijvoorbeeld NIKO dat dit jaar haar honderdste verjaardag viert. Ook van de partij waren Alubrand lasersnijden uit Kortrijk, metaalbewerker en trailer constructeur Mol cy uit Staden en weverij Clarysse uit Pittem, dat 7500 man trok.

Case New Holland publiekstrekker

Case New Holland was de grootse publiekstrekker met 10.000 bezoekers. ‘Het bedrijf is erg gekend en mensen in de omgeving zijn benieuwd wat er zich daar afspeelt', verklaart Coulier het succes.

Tijdens het bezoek aan CNH werden de bezoekers rondgeleid langs de verschillende productieafdelingen, zoals de metaalverwerkende afdeling, de lasserij en assemblage-afdeling. Bij CHN werken 2300 mensen.
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren