Zoeken
 
 

Zevenhonderd flexibele werkplekken weg bij VDL Nedcar


Born (NL), 8 oktober 2019
VDL Nedcar zei eind augustus al tegen Vraag en Aanbod dat het aantal medewerkers waarschijnlijk zou moeten inkrimpen, onder andere door de huidige malaise op de internationale automarkt. Hiervoor was het wachten op het productievolume voor 2020. Inmiddels is duidelijk dat zevenhonderd uitzendkrachten niet langer nodig zijn.
Dat meldt het AD. De fabriek bevindt zich in de grensstreek met Limburg, wat maakt dat er veel Belgen werken. De afbouw van het flexibele personeel zou starten in de week van 4 november en is naar verwachting aan het einde van 2019 afgerond. Waar mogelijk krijgen de ontslagen uitzendkrachten een baan aangeboden op andere VDL-vestigingen. De fabriek in Born gaat straks verder met zo'n vierhonderd flexmedewerkers, in totaal werken na het schrappen van de arbeidsplaatsen nog ongeveer 4800 medewerkers bij VDL Nedcar.

Eerder vertelde VDL Nedcar al aan Vraag en Aanbod dat zij last hadden van een verminderde autoproductie en de afnemende vraag in de halfgeleiderindustrie. De mogelijke recessie in Duitsland (de belangrijkste afzetmarkt van VDL), de mondiale handelsconflicten die het consumentenvertrouwen in China terug laten lopen, de Brexit en de crisis in Italië hadden ieder een negatieve invloed op VDL Nedcar.
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren