Zoeken
 
 

Overeenkomst Umicore en LG Chem voor levering NMC-kathodematerialen


Brussel, 25 september 2019
Umicore en LG Chem hebben een meerjarige strategische overeenkomst gesloten voor de bevoorrading van NMC- (nickel-mangaan-kobalt) kathodematerialen aan LG Chem vanuit Umicore’s fabrieken in Polen, Korea en China. De bevoorradingsovereenkomst treedt in werking vanaf 2020 en omvat een totaal volume van 125.000 ton dat over meerdere jaren zal geleverd worden.

Beide bedrijven sluiten ook een technologielicentie-overeenkomst over fundamentele intellectuele-eigendomsrechten. Deze bevoorradingsovereenkomst zal LG Chem helpen om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar herlaadbare lithium-ion batterijen van autofabrikanten die hun aanbod van elektrische modellen met een groter rijbereik in verschillende regio's uitbreiden.


Het grootste deel van de volumes onder deze overeenkomst zal aangeleverd worden vanuit Umicore 's nieuwe productiefaciliteit in Polen. De technologieovereenkomst omvat het wederzijds uitwisselen van licenties wat beide bedrijven zal toelaten hun leiderschapspositie op het vlak van intellectuele eigendomsrechten nog meer te doen gelden. Als gevolg van deze overeenkomst zullen beide bedrijven gebruiksrechten delen op een selectie van fundamentele wereldwijde patenten voor verschillende NMC-kathodematerialen van hoge kwaliteit voor gebruik in automobiel -en energieopslagtoepassingen.

Umicore ondersteunt LG Chem ook in het sluiten van haar kringloop via de recyclage van LG Chem's productieresiduen. Beide bedrijven bespreken momenteel de voorwaarden van een langetermijnsamenwerking rond batterijrecyclage.

CEO Marc Grynberg van Umicore zei het volgende over de overname: 'Umicore is gedreven om de overgang naar elektrische mobiliteit mogelijk te maken. Deze omvangrijke overeenkomst met LG Chem is een belangrijke stap in de uitvoering van onze strategie. Dit is tevens een duidelijke erkenning van onze product -en procesexpertise en ons vermogen om aan de strenge en voortreffelijke standaarden van LG Chem op het vlak van prestatie en kwaliteit te voldoen.'

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren