Zoeken
 
 

Rondje Vlaamse maakindustrie voor leraren


Lier, 24 september 2019
Auteur:
Jerom Rozendaal
Leraren van zo’n dertig lagere scholen in Vlaanderen brengen een bezoek aan vijf maakbedrijven om zo kennis te maken met technologie en innovatie.
In de ‘war on talent' schroeft de industrie een tandje bij en mikt men nu ook op het lager onderwijs. Met het project ‘Leraren; meesters in innovatie' wil mede-initiatiefnemer RTC (Regionaal Technologisch Centrum) Antwerpen, dat een brug vormt tussen industrie en onderwijs, leraren in contact brengen met de industrie, zodat deze kinderen beter kunnen begeleiden in hun studiekeuze.

‘Met de bezoeken krijgen leraren een bredere kijk op wat technologie inhoudt, welke innovaties op hen afkomen en welke jobmogelijkheden er zijn na een technisch of wetenschappelijk georiënteerde opleiding', vertelt Cas Vervaeren van RTC Antwerpen. ‘Hierdoor kan men leerlingen beter begeleiden in het kiezen van een studierichting.'

Van Hool en DAF truck

De bezoeken zijn verspreid over een aantal dagen. Vorige week bezochten de leraren bussenbouwer Van Hool in Lier. Er stond onder andere een workshop 3D-printing op het programma.

Deelnemers reageerden enthousiast. ‘We vinden het belangrijk om meer technologie in de klas te krijgen. We mogen het belang van technologie in de toekomst niet onderschatten', vertelt Kathleen Ceusters van de Sint-Niklaasschool in Leest tegen de Gazet van Antwerpen.

Atlas Copco en RoboJob

Deze week staat een dagvullend bezoek aan DAF trucks op het programma, in de weken erna volgen bezoeken aan Atlas Copco , ETAP-lighting en RoboJob.

Naast RTC Antwerpen zijn ook Flanders Make en INOM, een vormingsfonds voor arbeiders werkzaam in de metaal- en technologische industrie betrokken bij het project.
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren