Zoeken
 
 

Overname Hembrug Machine Tools door Danobat aangekondigd op EMO Hannover


Hannover (DE), 17 september 2019
Machinefabrikant Danobat heeft op de eerste dag van de EMO in Hannover de overname van Hembrug Machine Tools, leider in precisie hard-draaitechniek, aangekondigd. Door het combineren van expertise op het gebied van harddraaien en slijpen ontstaat er een nieuw en geavanceerd aanbod voor bewerkingsmachines.
Hembrug heeft een sterke aanwezigheid in Europa en een uitgebreid netwerk in Noord-Amerika en Azië. In 2018 behaalde het een omzet van meer dan 14 miljoen euro. Danobat is marktleider in de productie van slijpmachines voor bewerkingsmachines met een jaaromzet van 130 miljoen euro. De overname geeft de klanten van Danobat een brede keuze tussen de twee complementaire technologieën: slijpen en harddraaien.

De klanten van Hembrug gaan profiteren van het uitgebreide servicenetwerk van Danobat, een servicemonteur in de Verenigde Staten is bijvoorbeeld al opgeleid. Bovendien zal de slijpexpertise van Danobats van pas komen in Hembrug's nieuwe hybride hard draai-/slijpmachines. Ook zal Hembrug gebruik maken van Danobat's automatiseringsoplossingen en het Industry 4.0 aanbod.

Mikroturn 100LS

Om deze nieuwe alliantie te laten zien, stelt Danobat vanaf vandaag een van Hembrug's meest representatieve machines, de Mikroturn 100LS, tentoon op haar stand op de EMO. Het is een voorbeeld van de technologie die het Nederlandse bedrijf biedt op het gebied van ultraprecisie hard draaien. De machine wordt samen met de nieuwste machines van Danobat gepresenteerd.

De CEO van Danobat, Xabier Alzaga, benadrukt de relevantie van de integratie van het prestigieuze merk Hembrug. 'Wij zijn experts in het genereren van technologische oplossingen met een hoge toegevoegde waarde. Het is onze missie om met onze diepgaande kennis van industriële productietechnologieën aan de eisen en wensen van onze klanten te voldoen. Vanaf nu wordt onze catalogus uitgebreid met toonaangevende en nauwkeurige oplossingen voor het harddraaien.

De CEO van Hembrug, Robert Nefkens, zal aan het roer van het bedrijf blijven staan. Hij benadrukt dat 'toegang tot Danobat's wereldwijde platform en het concurrentievoordeel van het combineren van de twee complementaire technologieën slijpen en hoogprecisie harddraaien een grote stap voorwaarts is. Dit is zeer gunstig voor de klanten van beide firma's', zegt hij.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren