Zoeken
 
 

Alle facetten van smart op EMO Hannover


Hannover (DE), 12 september 2019
Opnieuw vindt de wereldtopbeurs voor metaalbewerking EMO plaats in Hannover. Deze 22e EMO is van 16 tot en met 21 september 2019.  ‘Alle belangrijke fabrikanten van productietechniek presenteren zich in Hannover. Niemand wil daar verstek laten gaan’, zegt Christoph Miller, hoofd van de afdeling beurzen bij de organisator van de EMO, de Duitse vereniging van gereedschaps-machinefabrieken VDW (Verein Deutscher Werkzeug-maschinenfabriken) in Frankfurt am Main.
Eind augustus hadden zich 2.214 exposanten uit 47 landen aangemeld. Daarbij horen marktleiders op alle gebieden van de technologie, zoals DMG Mori, FFG, Mazak, Siemens, Grob, Doosan, Fanuc, Okuma, Makino, Index, GF Machining Solutions, Chiron, Trumpf, SLM, Stratasys, Paul Horn, Iscar, Sandvik, Kuka en vele, vele andere. Dagelijks komen er nieuwe bedrijven bij.

Uit België hebben zich tot dusver een teleurstellend aantal van vier bedrijven als standhouder aangemeld, dat zijn: Armin-Robot, Cecinmo, Metal Technics, en Robojob.

Smart technologies en IoT

Onder het motto Smart technologies driving tomorrow's production spreekt de EMO Hannover een van de grootste uitdagingen voor de industrie aan. ‘Beslissend voor de intelligente fabriek zijn de omvattende verbindingen binnen netwerken van mensen, installaties en bedrijfsprocessen binnen het hele spectrum van activiteiten in de branche', aldus Miller van de VDW. Smart technologies vormen de sleutel voor hogere productiviteit, betere kwaliteit en meer flexibiliteit.

Om alle facetten van smart industry compact te laten zien, wordt IoT op de EMO Hannover in verschillende themagroepen gebundeld. Zo is de eigen beurszone IoT in de productie gereserveerd voor standhouders op het gebied van besturings- en automatiseringstechniek en software. Op de speciale beurszone smart industry area - smart solutions for your business presenteren innovatieve ondernemingen en gerenommeerde onderzoeksinstellingen intelligente oplossingen voor succesvolle bedrijfsactiviteiten van hun klanten. Deze speciale beurszone ontwikkelt de VDW samen met Konradin Mediengruppe.

Op de collectieve landenstands hebben zich China, Taiwan en Zwitserland aangemeld. Met Frankrijk en Japan is de VDW nog in gesprek. Verder is er een trendforum over smart industry waar prominente deskundigen presentaties geven over de trends ten aanzien van smart industry en machinaal leren. Bovendien zal aandacht worden besteed aan de toekomst van de arbeid.

Umati

Umati staat voor universal machine tool interface en baseert zich op OPC UA, het meest gebruikte protocol voor machine-to-machine communicatie in de industrie. OPC UA staat voor Open Platform Communications Unified Architecture.  Na de start van het umati-project op de EMO in september 2017 hebben de machinebouwers Chiron, DMG Mori, Emag, Grob Werke, Heller, Liebherr Verzahntechnik, Trumpf en United Grinding een werkgroep opgericht. Toepassingspartners GF Machining Solutions, Pfiffner en machinebesturingsdeskundigen Beckhoff, Bosch Rexroth, Fanuc, Heidenhain en Siemens delen hun knowhow aan de universiteit van Stuttgart met hun uitgebreide OPC UA kennis.

Hoe umati werkt, laat de VDW met meer dan 70 internationale partners op de EMO Hannover in hal 9 zien. Umati verbindt in totaal meer dan 100 machines. Hoe de deelnemende partijen de umati-interface gaan gebruiken wordt op maandag 16 september duidelijk tijdens een persconferentie op de EMO Hannover 2019.

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren