Zoeken
 
 

Polyclose kondigt inzet aan op innovatie en nieuwe systemen


Gent, 11 september 2019
Het duurt nog even voor de 19de editie van Polyclose, de tweejaarlijkse Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek plaatsvindt (15, 16 en 17 januari 2020 in Flanders Expo Gent), maar toch heeft de organisatie al flink wat nieuws te melden. Het belangrijkste daarvan is de insteek, waarbij twee sleutelwoorden de hoofdrol spelen: ‘nieuw’ en ‘innoverend’.
We trappen een open deur in als gesteld wordt dat de markt van ramen, deuren, zonweringen, gevelsystemen en toegangstechnieken fors evolueert en bijgevolg ook innoveert. Zo is (ge)bouwoptimalisatie meer dan ooit de nieuwe trend, door steeds strengere energie- en veiligheidsnormen en digitalisering van het bouwproces. Daarenboven zal op Polyclose te zien zijn dat er steeds meer belang wordt gehecht aan de graad van afwerking en een quasi onzichtbare integratie van elementen.

Het design van ramen en deuren, de grootte, de functionaliteit, gecombineerd met zonwerende systemen, hebben steeds meer invloed in de moderne architectuur. Traditionele stenen gevels worden vervangen door glasgevels, en dit niet alleen in grote steden zoals vroeger, maar de laatste jaren ook op het platteland. Het traditionele zadeldak wordt vervangen door een plat dak. Men zou kunnen zeggen dat het dak niet meer op de gevel staat, maar ertussen ligt. Daken worden een horizontale doortrekking van de gevel en de gevelelementen in de hedendaagse architectuur. En dat biedt meer mogelijkheden om de plaatsing en de rentabiliteit van energiegenerators te optimaliseren.

Kwart bezoekers uit Nederland

Drie dagen lang demonstreren meer dan 250 Europese exposanten hun nieuwigheden aan zo'n 14.000 bezoekers, waarvan 25 procent uit Nederland. Dat maakt van Polyclose een niet te missen evenement voor professionals die op de hoogte willen zijn van de nieuwe producten en trends.

Polyclose staat voor alles wat open en dicht gaat in een gebouw. De vakbeurs biedt een overzicht van alle bewegende elementen, inclusief poorten en hekken. Standhouders zijn voornamelijk actief in: alu-profielen, alu-systemen, automatisatie, biometrische systemen, bouwbeslag, coating, deursystemen, dichtingen, gereedschappen, gevels, glas en toebehoren, kunststofprofielen, kunststofsystemen, machines, poorten, rolluiken, sloten, software, staalsystemen, toegangscontrole, ventilatiesystemen, vliegenramen en zonwering. De bezoekers van Polyclose zijn professioneel actief in volgende sectoren: aluminium- & kunststofbewerking, architectuur & studiebureaus, automatisatie & toegangscontrole, bouw, beveiliging, glas, ramen & deuren, schrijnwerk, ventilatie, zonwering & rolluiken.

Beursorganisator Guy Martens: 'Al in juli 2019, meer dan een halfjaar voor de start van de beurs, was 95% van de beschikbare standruimte ingevuld. Dit jaar verwelkomen we opnieuw heel wat Duitse, Italiaanse en Nederlandse bedrijven.'

Praktische informatie

Meer informatie over Polyclose is te vinden op www.polyclose.be . Professionals krijgen gratis toegang, mits het voorafgaandelijke gebruik van een code.
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren