Zoeken
 
 

Allianz identificeert zeven grote trends die ingenieurs- en bouwprojecten groter en duurder maken


Antwerpen/Rotterdam (NL), 4 september 2019
Grote bouwprojecten zijn de afgelopen decennia onherkenbaar veranderd. Of het nu gaat om een luchthaven of een energiecentrale, sites zijn dezer dagen veel groter, complexer en duurder, wat betekent dat er meer op het spel staat als er iets misgaat. Een analyse door Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) van meer dan 13.000 claims binnen engineering gedurende de laatste vijf jaar legde zeven grote trends bloot die we hieronder aan u presenteren.
De zeven trends uit het rapport van Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) , een bedrijf dat specifieke en op maat gemaakte verzekeringsproducten voor grote bedrijven aanbiedt:
  1. Hogere waarden hebben een grotere impact van verlies: bouwplaatsen zijn tegenwoordig veel groter dan in het verleden en projecten kunnen vele jaren duren. 'Als gevolg hiervan zijn de verzekerde bedragen nu veel groter - projecten met een waarde van € 5 miljard tot € 10 miljard zijn niet ongebruikelijk, wat betekent dat claims in de tientallen miljoenen dollars kunnen liggen,' zegt Raymond Hogendoorn, Global Head Property en Engineering Claims bij AGCS.
  2. Belangrijkste oorzaak van schades zijn brand/explosies. Natuurcatastrofes vormen de grootste aanleiding tot bezorgdheid. Natuurcatastrofes staan ook op nummer 1 als grootste zorg in de Allianz Risk Barometer 20191.
  3. Defecte producten en slechte kwaliteitscontroles stijgen: defecte producten zijn de grootste bron van claims naar frequentie en de tweede grootste naar ernst
  4. Grotere complexiteit van de supply chain, waardoor de omvang en kosten van claims toenemen: in het verleden zou een luchthaven of een elektriciteitscentrale hoogstwaarschijnlijk gebouwd zijn door een nationale aannemer met lokale leveranciers. Tegenwoordig is het waarschijnlijker dat meerdere partijen betrokken zijn bij machines, apparatuur en andere componenten die worden gekocht en vervoerd vanuit de hele wereld.
  5. Aantal bedrijfsschades / schades delay in start-up stijgen: bouw- en ingenieursbedrijven hebben bedrijfsschade (BI) gerangschikt als de op één na meest risicovolle in de sector Allianz Risk Barometer 2019.
  6. Politiek risico en sancties een groeiende zorg voor langetermijn projecten: grote bouwprojecten kunnen vijf tot tien jaar duren en er zijn aannemers en leveranciers uit de hele wereld bij betrokken, waardoor ze kwetsbaar zijn voor sancties en handelsgeschillen.
  7. Groei van duurzame energieprojecten brengt zowel uitdagingen als voordelen met zich mee: naarmate de vraag naar groene energie toenam, werden zonne- en windprojecten groter, lagen de locaties verder weg en werden de windturbines veel groter. Offshore wind kan een grote uitdaging zijn omdat turbines moeilijk toegankelijk zijn.
Als afsluiter geeft AGCS nog mee dat de rol van drones en laserscanning en het gebruik van nieuwe technologie bij risicobeoordeling en afhandeling van schades blijft toenemen om de oorzaak van een machine-explosie op een ontoegankelijke locatie te bepalen. Meer informatie is te vinden in het Engineering & Construction Claims en Insurance Trends rapport .
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren