Zoeken
 
 

Expert day: studiedag brengt specialisten ‘Communicatie in de bouw’ samen op 10 oktober


Antwerpen/Gent, 27 augustus 2019
Hoe vind je als bouwprofessional geschikt personeel? Waar blijft de uniforme BIM-taal? En hoe kan virtual reality jouw klanten helpen? Dit en veel meer kom je te weten tijdens de Expert day ‘Communicatie in de Bouw’ die Pixii – Kennisplatform Energieneutraal Bouwen op donderdag 10 oktober organiseert in Gent.
Als het gaat over diepgaande dagen voor experts is Pixii niet aan zijn proefstuk toe, maar de Expert day ‘Communicatie in de Bouw' is wel een vreemde eend in de bijt.

'We merken dat professionals met veel vragen kampen over wat nu wel en niet werkt. Of dat nu gaat over geschikt personeel vinden, efficiënt samenwerken met partners of hoe je buurtbewoners betrekt bij bouwprojecten... En dat ze ook ondersteuning vragen bij de kansen die de digitalisering biedt: denk aan betere informatie-uitwisseling via BIM, maar ook bijvoorbeeld aan hoe virtual reality klanten kan helpen om keuzes te maken', verduidelijkt Pixii-expert Bart Humbeeck, verantwoordelijk voor het opleidingsaanbod, de keuze.

Tijdens Expert days verzamelt Pixii dé specialisten rond telkens weer een ander actueel thema: 'We willen diepgaande en onafhankelijke kennis aanreiken aan niet enkel architecten, studiebureaus, EPB-verslaggevers en energiedeskundigen, aannemers en installateurs, fabrikanten en verdelers, maar ook bijvoorbeeld aan lokale besturen en decision makers. We geven het woord aan externe specialisten met uitgelezen expertises. Deze keer focussen we op communicatie omdat we geloven in het enorme potentieel ervan voor de bouwsector.'

Hapklare kennis aanbieden

Waarom vinden heel wat bedrijven en ontwerpbureaus te weinig personeel? Hoe communiceer je als bouwpartner efficiënt met je collega's, bouwpartners, opdrachtgevers en burgers? Hoe schrijf je als stad bijvoorbeeld een ‘gedrag gedreven' transitieplan om fossielvrij te zijn tegen 2050? En waarom schrijven architecten net dát specifieke product voor? Hoe implementeer je BIM succesvol in je bedrijf? En hoe ver staat het met de geüniformeerde BIM-Taal? En hoe kan een slimme implementatie van virtual reality zelfs spectaculaire resultaten opleveren in het beslissingsproces? De experten van Universiteit Gent, WTCB, Brandhome, Percolab, Architectura.be, Upgrade Estate, Reynaers en BouwData gaan niet alleen dieper in op concrete vraagstukken en mogelijke obstakels, maar geven ook hapklare kennis om de ambitieuze uitdagingen op communicatievlak succesvol te voltooien. Verwacht tijdens deze Expert day ook een primeur: Architectura.be deelt voor het eerst zijn resultaten van een bevraging over communicatie in de architectuurwereld.

De Expert days zijn een platform voor opleiding, informatie, advies en praktijkvoorbeelden. Het is daarnaast ook een uniek netwerkevent voor toonaangevende bedrijven en organisaties die zich richten op energiezuinig en circulair bouwen en renoveren.

Praktische informatie

Expert day - 'Communicatie in de bouw'
Donderdag 10 oktober in het VAC Gent
Informatie en inschrijvingen via www.pixii.be/agenda/expert-day-communicatie-de-bouw
Organisatie: Pixii - Kennisplatform Energieneutraal Bouwen: www.pixii.be
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren