Zoeken
 
 

Oerlikon Balzers bouwt competentiecentrum voor duurzame metallisatie van kunststoffen met een verchroomd uiterlijk


Liechtenstein (LI) , 21 augustus 2019
Oerlikon Balzers is gestart met de bouw van een nieuw competentiecentrum in Bisingen, Duitsland. In dit centrum kunnen tegen het einde van dit jaar, kunststof onderdelen gemetalliseerd worden met behulp van de duurzame ePD-technologie met een chroomlook. In het competentiecentrum Bisingen worden meer dan 100 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd.
Oerlikon Balzers kent veel klanten in de automobielsector. Hoogwaardige componenten met hoogglanzende metalen of matte oppervlakken en een chroomlook worden steeds meer gebruikt in voertuigen, maar bijvoorbeeld ook in de consumentenelektronica. Niet alleen omdat ze modieus zijn, maar ook omdat ze de prestaties en de waarde van deze producten verhogen.

De ePD-technologie van Oerlikon Balzers is een coatingmethode voor de high-end metallisatie van kunststofcomponenten. Deze technologie voldoet aan de REACH-norm, omdat het een duurzaam alternatief is voor galvanische methoden, waarbij chroom (VI) wordt gebruikt, en die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. De volledig geïntegreerde en geautomatiseerde INUBIA I6- en I15-productiesystemen zijn ontworpen voor de grootschalige productie en productie van gemetalliseerde onderdelen zonder schadelijke stoffen en het nieuwe Competence Centre zal in zijn geheel voldoen aan alle milieunormen voor de productie.

Ontwikkeling

De vestiging in Bisingen zal niet alleen worden gebruikt voor het metalliseren van kunststof onderdelen voor klanten, maar ook voor de verdere ontwikkeling van het ePD-proces door Oerlikon Balzers-experts, die de geïnteresseerde bedrijven alles over de technologie zullen uitleggen, inclusief de integratie van ePD-systemen in hun productielijnen. Het nieuwe Competence Centre zal de ePD-diensten combineren die voorheen op andere locaties werden aangeboden, waardoor de benodigde capaciteit voor andere technologieën elders vrijkomt.

Jochen Weyandt, hoofd van de Business Unit Automotive Solutions bij Oerlikon, kijkt uit naar het nieuwe Competence Center: 'De grote vraag naar onze duurzame ePD-technologie bewijst dat deze een impact heeft op de automobielmarkt. Als gespecialiseerde partner voor onze automobielklanten en hun leveranciers zal het nieuwe Competence Centre ons in staat stellen om onze uitgebreide capaciteit optimaal te benutten om hen perfect verchroomde oppervlakken en optionele extra functies voor het interieur en exterieur van de auto te bieden. Maar niet alleen de automobielindustrie toont belangstelling voor functionele verchroomde oppervlakken die voldoen aan de REACH-normen: of het nu gaat om de sanitairindustrie of om allerlei soorten producten voor de eindgebruiker, er zijn talloze toepassingen die uitstekend geschikt zijn voor het coaten met ePD.'

 

Oerlikon Balzers bouwt competentiecentrum voor duurzame metallisatie van kunststoffen met een verchroomd uiterlijk '
Tijdens de officiële eerste steenlegging hebben de burgemeester van Bi-singen en de projectpartners een tijdcapsule in de uitsparing van de betonnen plaat van het nieuwe competentiecentrum geplaatst. Van links naar rechts: Okan Akbas (Ronge Industriebau GmbH), Roman Waizenegger (burgemeester van de gemeente Bisingen), Christof Späth (hoofd van de business unit ePD in Oerlikon Balzers), Torsten Martens (Property Team AG) en Stephen Kolling (Project Manager Competence Centre Bisingen in Oerlikon Balzers). (Foto: Oerlikom Balzers)
1/1
 
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren