Zoeken
 
 

's Werelds grootste kobaltmijn wordt stilgelegd


Baar (CH), 7 augustus 2019
Grondstoffenhandelaar en -product Glencore maakte de halfjaarlijkse cijfers bekend, waaruit blijkt dat zowel het bedrijfsresultaat als de winst flink gedaald zijn. Dat leidt ertoe dat het bedrijf zich gedwongen ziet om de grootste kobaltmijn ter wereld, Mutanda, in Congo stil te leggen.

Glencore geeft aan dat aan het einde van dit jaar de mijn in Congo wordt stilgelegd voor onderhoud, naar aanleiding van lage kobaltprijzen en een vermindere economische situatie. Het bedrijf gaat verder onderzoek doen naar sulfide, waarmee de activiteiten mogelijk zijn uit te breiden voor vele jaren, aldus Ivan Glasenberg, CEO bij Glencore. 


Glencore boekte in het eerste half jaar van 2019 een bedrijfsresultaat van vijf miljard euro (5,6 miljard dollar), waar dat in 2018 nog 7,3 miljard euro (8,2 miljard dollar) was. Een daling van 32 procent. Ook de nettowinst maakte een flinke daling en kwam met 202 miljoen euro (226 miljoen dollar) maar lieft 92 procent lager uit dan in dezelfde periode in het voorgaande jaar. Als reden hiervoor noemt Glencore de Afrikaanse kopactiviteiten die niet aan de verwachtingen konden voldoen en de lager prijzen voor de olie-activiteiten in Tsjaad.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren