Zoeken
 
 

Decomecc investeert in coilsnijlijn


Genk, 6 augustus 2019
Het familiebedrijf Decomecc, gespecialiseerd in klantspecifiek snijden van aluminiumband, heeft een 'Laser Blanking Line' van Schuler aangeschaft.
De installatie bestaat uit een coilinrichting waarbij de aluminiumplaat ononderbroken vanaf coil naar de lasercel loopt en waar de gewenste gaatpatronen in de aluminiumplaat worden gesneden en daarna op het juiste formaat afgesneden.

De flexibiliteit van de lijn speelde een belangrijke rol bij de investering door Decomecc . Binnen een dag kan het bedrijf nieuwe opdrachten verwerken. Dit wordt onder andere bereikt door offline programmeren. Het wisselen van de ene rol naar de volgende werkt met een druk op de knop, zonder het tijdrovende wisselen van de matrijs zoals dat in een pers zou moeten.

Een voordeel is de materiaalbesparing die kan worden bereikt door een optimale nesting van de plaat. Dit betekent dat er aanzienlijk meer onderdelen per aluminiumrol geproduceerd kunnen worden.

Geen fundering of luskuil

Het zonder gereedschap snijden is voor servicecentra zoals Decomecc belangrijk omdat hiermee het aantal klantenorders niet afhankelijk is van de beschikbare opslagruimte voor het persgereedschap. Bovendien heeft een lasersnijsnijsysteem geen uitzonderlijke gebouwinfrastructuur voor bijvoorbeeld een luskuil of speciale funderingen zoals bij een pers. Dit verlaagt de investeringskosten aanzienlijk.

De zogenaamde DynamicFlow-technologie vormt het hart van het systeem en garandeert niet alleen het continu snijden, maar zorgt ook voor een optimale materiaalondersteuning in het snijproces. ‘Dit maakt het mogelijk om met een snelheid van zestig meter per minuut onbewerkte stukken in carrosseriekwaliteit te produceren', legt Georgios Dermentzakis, sales manager bij Schuler, uit. ‘Een vooraanstaande autofabrikant die in 2016 twee Schuler Laser Blanking Lines in gebruik heeft genomen, gebruikt deze bijvoorbeeld voor de productie van meer dan veertig kappen per minuut. Sindsdien heeft deze klant geïnvesteerd in twee extra lijnen.'

‘Ook al kunnen coilsnijlijnen in sommige gevallen nog niet de volledige capaciteit van een conventionele snijlijn met een snijpers dekken, toch bereiken ze dankzij de DynamicFlow-technologie al zestig tot zeventig procent van de output, afhankelijk van het onderdeel. In veel gevallen bieden nieuwe coilsnijlijnen een hogere netto output dan bestaande conventionele systemen', zegt Dermentzakis.

Decomecc-lijn

De Decomecc-lijn is de sterk verbeterde coilsnijlijn zoals Schuler die in 2013 in Dormagen installeerde en deze in vijf jaar tijd verder heeft geoptimaliseerd. Eind 2018 is deze sterk verbeterde lijn verhuisd naar Decomecc in Genk. De lasersnijlijn bestaat uit een transportsysteem, een lasercel met drie lasersnijkoppen en een robot voor het stapelen van de gesneden plaat. De lasercel op zijn beurt bestaat uit twee laserportalen waarin de fiberlasers onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Het doorlopende bandmateriaal wordt via telescopische transportbanden door de cel getransporteerd en over het gehele oppervlak ondersteund. Direct onder de 4 kW lasersnijkoppen wordt de snijslak verwijderd.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren