Zoeken
 
 

Steeds meer vrouwen kiezen typische 'mannenjobs'


Brussel, 5 augustus 2019
Jobs in de machinebouw en technologie die voorheen vooral werden uitgevoerd door mannen, worden nu steeds vaker ingenomen door vrouwen. Tussen 2015 en 2018 steeg het aantal nieuwe vrouwelijke werknemers in de bouw vier keer harder dan het aantal mannen (5,9% tegenover 1,5%).
Dat blijkt uit cijfers van HR-dienstverlener Acerta. Dit heeft onder andere te maken met de komst van robots: zij maken werk in de zware industrie minder zwaar en minder gevaarlijk. Vrouwen in de maakindustrie zijn nog steeds wel sterk in de minderheid met 27,1 procent tegenover 72,9 procent mannelijke medewerkers.

Verder stelt de maakindustrie samen met de social profit en de diensten de meeste mensen tewerk. De groei in het aantal nieuwe medewerkers was in deze sector wel het kleinst, namelijk 2,7 procent tussen 2015 en 2018, waar het gemidelde 5,8 procent is.

Steeds meer vrouwen kiezen typische 'mannenjobs'











Bron: Acerta

Dirk Wijns, director bij Acerta Consult: 'Als de tendens van groeiende werkgelegenheid zich blijft verderzetten, is de arbeidskrapte in België morgen nog niet opgelost. Dat is een vaststelling, allerminst een uitnodiging om de jobgroei te stuiten. Integendeel. In de maakindustrie - een sector met heel wat jobopportuniteiten voor laaggeschoolden - mag het zeker nog wat meer zijn. Het laagste werkgelegenheidscijfer daar mag gerust gelezen worden als een oproep: initiatieven om de groei van de maakindustrie te stimuleren zijn meer dan welkom.'
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren