Zoeken
 
 

GIST lanceert oproep naar proces- en maakindustrie


Houthalen-Helchteren, 30 juli 2019
GIST lanceert een nieuwe oproep naar diegenen die actief zijn in de proces- en maakindustrie en op het punt staan een innovatief product op de markt te brengen. GIST (Growing Industry through a Sustainability Transition) biedt hiervoor financiële ondersteuning aan om de haalbaarheid van het project in kaart te brengen. De haalbaarheidsstudie kan ingediend worden tot en met 31 augustus 2019.
GIST, een Vlaams-Nederlandse samenwerking die gefinancierd wordt binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en met steun van de Belgische provincie Limburg, speelt in op het feit dat beide regio's een grote energie-intensieve industrie hebben. Een tekort aan kennis, hoge opstartkosten en onzekere resultaten zorgen ervoor dat innovatieve cleantech-oplossingen uitblijven en een groot potentieel onbenut blijft. GIST wil hier verandering in brengen door het ondersteunen en co-financieren van haalbaarheidsstudies.

Welke projecten?

De vierde projectoproep loopt tot en met 31 augustus 2019 en heeft als thema ‘mobiliteit'. GIST zoekt projectvoorstellen die op basis van een innovatieve technologie bijdragen aan een ‘koolstof-arme' economie. Concreet gaat het om technologieën of processen die het energie- of grondstofverbruik significant verlagen met een hoog opschalingspotentieel. Dit mag zowel op industrieel als op consumentenniveau.

Er zijn twee varianten waarvoor je een projectvoorstel kan indienen:
  • Front-End Engineering Design (FEED): voor het uitwerken van concepten en het in kaart brengen van operationele uitdagingen en financiële risico's.
  • FEED-light: om specifieke technische vragen op te lossen. De focus ligt hier op de samenwerking tussen asset-owners en kennisinstellingen.

Projectaanvraag

Een projectaanvraag voor GIST indienen kan via het ingevulde aanvraagformulier dat je vindt op de website www.cleantechflanders.com . Dit mailen doe je naar aanvraag.gistproject@cleantechflanders.com.

Samen met het aanvraagformulier moet het projectplan ingediend worden (een voorbeeld hiervan is te vinden op de site). Er moet ook aangegeven worden voor welk traject, een FEED-haalbaarheidsstudie of een FEED-light haalbaarheidsstudie, er een aanvraag gedaan wordt. Interessant is om op voorhand het subsidiereglement door te nemen om zeker te zijn dat de aanvraag aan alle voorwaarden voldoet.

Hulp nodig?

Wie hulp nodig heeft bij het indienen van de projectaanvraag kan contact opnemen via de gegevens hieronder:
GIST lanceert oproep naar proces- en maakindustrie'
GIST (Growing Industry through a Sustainability Transition) zoekt projectvoorstellen die op basis van een innovatieve technologie bijdragen aan een ‘koolstof-arme’ economie (Foto: GIST)
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren