Zoeken
 
 

Ceratizit presenteert met FreeTurn hoog dynamisch verspanen op de EMO


Marmer (LU), 26 juli 2019
Ceratizit zal op de EMO in Hannover voor het eerst aan een groot publiek zijn 'High Dynamic Turning' met FreeTurn verspaningsgereedschappen presenteren. Met dit nieuwe verspaningsproces kan sneller worden verspaand en bereiken de verspaningsgereedschappen hogere standtijden. Vanaf de EMO zijn de FreeTurn-gereedschappen ook leverbaar.

Door het gebruik van de freesspindel bij het draaifrezen met een 360° rotatiespeling kan het verspaningsgereedschap in elke positie ten opzichte van een werkstuk worden ingesteld. Daardoor kunnen verschillende draaitoepassingen worden uitgevoerd met slechts één dynamisch gereedschap. Dit heeft volgens de producent vele voordelen zoals een hogere toevoersnelheid en standtijd en minder gereedschapswisseltijden en -gereedschappen.


Op de stand worden HDT en de FreeTurn tools live gepresenteerd in een draaifreescentrum. Klinkt goed in theorie, maar werkt het ook in de praktijk? Het antwoord wordt gegeven door het Cutting Tools team met live demonstratie in een draai/freescentrum op de Ceratizit-stand. Het eerste standaardprogramma van FreeTurn gereedschappen zal op de EMO worden gepresenteerd en is dan ook direct leverbaar.


Digitale toekomst

Een centraal onderdeel voor de digitale toekomst is vor Ceratizit zijn monitoring- en assistentiesysteem ToolScope. Dit systeem registreert permanent alle data van de verspaningsmachine die tijdens het productieproces worden gegenereerd. Deze gegevens worden gevisualiseerd en gebruikt om het machinebesturingssysteem te bewaken en te besturen. Op basis van speciale, gepatenteerde procedures voor statistische procescontrole wordt de toestand van gereedschap en machine in kaart gebracht. Dit maakt niet alleen een gerichte controle op slijtage en breuk mogelijk, maar ook een aanzienlijk geringere productieafwijking.

Verder laat Ceratizit zien welke mogelijkheden de ‘spike' sensor gereedschapshouder van pro-micron biedt en hoe gereedschappen duidelijk te herkennen zijn aan de hand van One Identity.

 

Overigens zijn alle mogelijke bewerkingsoplossingen sinds juli van dit jaar terug te vinden in de nieuwe catalogus, die tevens toegankelijk is op de nieuwe webshop cuttingtools.ceratizit.com

 

Naast gereedschapssystemen, digitaliseringsoplossingen en innovaties zal Ceratizit ook zijn diensten presenteren, die een centrale plaats innemen in het bedrijf. Dat gaat van projectontwikkeling voor klanten tot technische opleidingen of de ToolSupply 24/7.
Ceratizit, hal 5, stand B70 op de EMO Hannover 2019. 

emo

Ceratizit presenteert met FreeTurn hoog dynamisch verspanen op de EMO'
Op de EMO presenteert Ceratizit het High Dynamic Turning met FreeTurn gereeedschappen waarbij de freesspindel wordt gebruikt met 360° rotatiespeling zodat je het gereedschap in elke positie kunt instellen. En dat levert o.a. een hogere toevoersnelheid en standtijd op.
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren