Zoeken
 
 

Productie onbreekbaar fietskader vanuit Leuven (video)


Leuven, 16 juli 2019
Vier dagen voor het Brusselse 'Grand Départ' van de Tour de France 2019, heeft Rein4ced een revolutie teweeggebracht in de fietsindustrie. Het bedrijf opende zijn innovatiegerichte productiesite voor fietsframes in Leuven. Met deze unieke faciliteit gaat Rein4ced de laatste rechte lijn in van zijn missie om de productie van carbon fietsframes terug te brengen naar Europa.
Dat meldt Agoria. Ondanks dat het hart van de wielersport in Europa ligt, worden alle fietsen die in de Ronde van Frankrijk worden gebruikt, gemaakt in Azië. Het Rein4ced-team dat het onbreekbare composietmateriaal heeft uitgevonden, geeft een kijkje in de geautomatiseerde productielijn voor fietsframes die momenteel wordt opgezet.

In onderstaande video is de virtuele productievloer te bekijken, tijdens het afspelen van de video kan door klikken en slepen rond worden gekeken. Vanuit deze lijn zal Rein4ced vanaf eind 2019 onbreekbare frames leveren aan toonaangevende wielermerken. Ten opzichte van de Aziatische leveranciers biedt dit logistieke voordelen en een grotere flexibiliteit en efficiëntie in de toeleveringsketen.

Tekst gaat verder onder de video



'Onze eerste onbreekbare carbon frames zullen al eind 2019 van de band rollen', zegt Dave Luyckx, CPO Rein4ced. 'De sleutel hiervoor is de ontwikkeling van een nieuw slagvast composietmateriaal. Het disruptieve materiaal van Rein4ced elimineert het falen van carbon fietsframes die het leven van de rijders in gevaar brengen. Het nieuwe lichtgewicht materiaal combineert carbon met fijne staalvezels en biedt fietsers maximale prestaties met een verhoogde veiligheid en duurzaamheid'.

State-of-the-art

Michaël Callens, CEO Rein4ced: 'De vestiging in Leuven wordt uitgerust met state-of-the-art machines voor de geautomatiseerde productie van fietsframes gemaakt van carbon van de volgende generatie. Rein4ced zal de productie opstarten met een jaarlijkse productiecapaciteit tot 20.000 fietsframes in 2020. Vervolgens zal de fabriek in staat zijn om de toenemende productievolumes te ondersteunen die nodig zijn om in te spelen op de groeiende vraag naar lokale productie in Europa. Vandaag worden racefietsen en mountainbikes in Azië met de hand gemaakt'.

'De innovatiegerichte productiefaciliteit stelt Rein4ced in staat om de productie van composietfietsen terug te brengen naar België, het fietsland bij uitstek. De vestiging in Leuven, centraal gelegen in Europa en op minder dan twintig kilometer van de internationale luchthaven van Brussel, stelt Rein4ced in staat om afgevaardigden uit de fietsindustrie en scheepsframes internationaal te ontvangen.'
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren