Zoeken
 
 

Steeds meer vrouwelijke IT Engineers bij VanRoey.be


Geel, 17 juli 2019
Bij VanRoey.be uit Geel stelt men vast dat er op dit moment ruim 30 vacatures openstaan voor digitale experts en dat bevestigt cijfers van Agoria, dat stelt dat de Belgische economie dit jaar 16.000 extra digitale experts nodig heeft. Bij VanRoey.be vormt vooral het vinden van Security Engineers een probleem, maar daar heeft men iets op gevonden: men mikt nadrukkelijker op het vinden van meer vrouwen voor een technische job in IT.
Het bedrijf stelt dat in tijden waarin steeds meer toestellen via het internet met elkaar verbonden zijn, het belang van cybersecurity groeit. Steeds meer bedrijven maken daarom van security een topprioriteit en laat dat net een materie zijn waar VanRoey.be zich al jaren in verdiept. Met succes, want eerder dit jaar werd het door Fortinet nog erkend als EMEA Growth Partner Of The Year.

Door het toenemend belang van cybersecurity en het succes dat VanRoey.be hierin boekt, stijgt ook de nood aan Security Engineers. Deze vinden blijkt niet altijd evident.

Roel Van Looy, Technical Manager Networking & Security bij VanRoey.be: 'Het aantal securityprojecten is de afgelopen jaren exponentieel gestegen. Om deze groei te kunnen handhaven is een verdubbeling van het aantal FTE's noodzakelijk. Concreet betekent dit dat er nog minstens vijf nieuwe Security Engineers moeten bijkomen dit jaar. Dit is geen eenvoudige opdracht als je weet dat specifieke technische kennis en relevante ervaring belangrijke vereisten zijn. Gelukkig bieden we met ons Next-Gen project ook andere geïnteresseerden, zoals schoolverlaters, een zes weken durende, betalende on-the-job training aan.'

Steeds meer vrouwelijke IT Engineers

Terwijl het technisch team bij VanRoey.be vroeger uitsluitend uit mannen bestond, zijn er de jongste jaren steeds meer vrouwen aan de slag. Binnen het Networking & Security Team van Roel Van Looy zijn er op dit moment drie vrouwelijke IT Engineers aan de slag: Yoni, Els en Lien.

Els, ondertussen al 8 jaar bij VanRoey.be, over haar job als Security Engineer: 'Het klantencontact gecombineerd met de technische complexiteit maakt mijn job iedere dag boeiend en afwisselend. Bovendien zijn er ook af en toe installaties in het buitenland wat voor extra variatie in de job zorgt.'

Om alle misverstanden te vermijden, vanRoey.be mag dan al extra mikken op vrouwen, maar dat betekent niet dat mannelijke IT Engineers niet langer welkom zijn. Een overzicht van alle openstaande vacatures is te vinden op www.vanroey.be/jobs.
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren