Zoeken
 
 

Geysen investeert 1 miljoen euro in Geysen Academy en bouwt unieke ‘miniatuurfabriek’


Westerlo, 16 juli 2019
Het in Westerlo gevestigde Geysen ontstond 30 jaar geleden als specialist in onderhoud binnen de recyclagesector. Op vandaag is het een expert in industrieel technisch onderhoud, onder andere in de metaalsector, en groeide het uit tot een totaalpartner op het vlak van installatie, onderhoud en aanpassing in de recyclage. Datzelfde Geysen kondigt aan dat het 1 miljoen euro zal investeren in een eigen Geysen Academy en dat het een unieke ‘miniatuurfabriek’ bouwt.
Bij Geysen staan mensen centraal en daar wil met in de toekomst blijvend op inzetten. Daarom wordt er geïnvesteerd in een nieuw opleidingscentrum met een heuse miniatuurfabriek als dé eyecatcher van de nieuwe Academy. Hier kunnen alle mogelijke industriële technieken op schaal nagebootst worden en in de Academy doen zowel ervaren technici als technici in spe heel wat praktische vaardigheden op en verfijnen ze ook hun zogenaamde ‘soft skills' (bijvoorbeeld: communiceren met klanten).

Geysen groeit fors en momenteel realiseren de onderhoudstechniekers een omzet van 15 miljoen euro en groeit het servicebedrijf jaarlijks met 20%. Binnen de twee jaar mikt het bedrijf op 20 miljoen euro omzet en 250 medewerkers. Op dit moment staan er dan ook meer dan 50 vacatures open. Om nieuwe medewerkers met het gewenste technisch profiel én de juiste attitude te vinden, wil Geysen zowel de nieuwe medewerkers als de eigen, ervaren technici laten groeien in hun job. Daarom zet het bedrijf in op de uitbouw van een inhouse school, de Geysen Academy.

Industriële technieken op schaal

De opening van de Academy is voorzien in oktober 2019. Het pronkstuk wordt zonder twijfel de ‘miniatuurfabriek'.

'In deze technische ruimte worden alle mogelijke industriële technieken op schaal nagebootst', legt CEO Johan Vos uit. 'We bouwen opzettelijk storingen in bij dit proces, zodat medewerkers levensechte problemen leren traceren en oplossen.'

Naast de miniatuurfabriek in Westerlo komt er ook een ‘Academy on the road', zodat er ook in andere regio's van het land opleidingen voorzien kunnen worden.

De Geysen Academy zet in op verschillende facetten. Onder andere het testen van de vaardigheden bij sollicitanten. Ook als nieuwe collega's starten, wordt bij aanvang getest welk technisch niveau ze halen en tekent men een opleidingstraject op maat uit. Ook ervaren medewerkers krijgen zo de kans om bij te leren. Ze kunnen doorgroeien naar een hogere of andere functie (bijvoorbeeld: elektromechanicus of storingstechnicus). Tot het cursusaanbod behoren onder meer mechanica, elektriciteit en specialisatie- en veiligheidsopleidingen. Daarnaast leert men ook soft skills aan, zoals attitude, verantwoordelijkheid en veiligheid.

Geysen wil met deze fikse investering de instroom van medewerkers op korte termijn verhogen. Want de vraag is zo groot dat een technicus met de juiste vaardigheden en mentaliteit altijd welkom is. Tegelijkertijd schuilt er ook een stevige portie maatschappelijk engagement achter het initiatief.
'Als bedrijf helpen wij om het toegenomen enthousiasme rond techniek aan te wakkeren', besluit de CEO. 'Het gebrek aan jeugdige technici verlamt onze economie en bovendien opent een doorgedreven technische opleiding deuren voor mensen die op dit moment nog minder kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Ten slotte stellen we onze infrastructuur ook ter beschikking aan technische scholen. Middelbare en hogescholen kunnen hier de theorie omzetten in praktische lessen. Op die manier geven we de Belgische industrie een duwtje in de rug.'
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren