Zoeken
 
 

Finipur lokt Amerikaanse wereldspeler Crypton naar West-Vlaanderen


Deerlijk, 25 juni 2019
Het West-Vlaamse Finipur (Deerlijk) heeft een verreikend akkoord gesloten met het Amerikaanse Crypton. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in het afwerken van interieurtextiel en mikken nu op het marktleiderschap in Europa. De samenwerking is een unicum aangezien Finipur de enige partner voor heel Europa wordt. Het gaat over een investering van meer dan 3 miljoen euro en dat zal in de streek voor extra werkgelegenheid zorgen.

Finipur is gespecialiseerd in het aanbrengen van technische coatings en innovatieve toepassingen voor de afwerking van halffabricaten. Zo is het aanwezig in onder meer interieur- en outdoortextiel, de filterindustrie, auto's, bussen, vliegtuigen, schoenen, sportmatten,...


Finipur haalt door de samenwerking met het Amerikaanse Crypton een grote slag thuis. Beiden bedrijven zijn al jaren actief in de finishing-wereld en aan de hand van technologische en chemische innovaties zullen ze zorgen voor nog duurzamer interieurtextiel. Bedrijven als Boeing, Audi en Volkswagen komen bij Finipur terecht om hun materialen krachtiger en beter beschermd te maken. Het is de bedoeling om van Crypton de nieuwe Teflon van Europa te maken.


De nieuwe samenwerking is ook een opsteker voor de sector. Het toont aan dat er in de textielsector nog altijd toekomst zit, ondanks dat de markt in de regio krimpt. Er wordt gemikt op een omzetstijging van 30% in de komende jaren. Dankzij de steun van Vlaio zal Finipur meer dan 3 miljoen euro investeren om het Europese verhaal van Crypton uit te rollen. Naast nieuwe innovaties op het gebied van technologie en machines gaat dit ook gepaard met extra werkgelegenheid in de regio. Zo zullen er op korte termijn 15 à 20 nieuwe operatoren aangenomen worden.

 

Unicum in Europa

Crypton is in de Verenigde Staten de absolute nummer één op het gebied van interieurtextiel. De technologie is te vergelijken met het Europees bekendere Teflon. Vanuit alle mogelijke Europese partners heeft Crypton nu gekozen om hun Europese uitrol te forceren vanuit Deerlijk samen met Finipur.


"Wij zijn hier al enkele maanden mee bezig. Het doet dan ook zeer veel deugd dat ik deze samenwerking mag aankondigen. Samen met het Amerikaanse bedrijf is het de bedoeling om over heel Europa een dominante speler te worden. Dankzij de investeringen en onze kennis in de sector is dit zeker realistisch. Crypton is namelijk al meer dan 25 jaar de marktleider in de VS", reageert Finipur-zaakvoerder Gunnar Van Daele.

Finipur lokt Amerikaanse wereldspeler Crypton naar West-Vlaanderen  '
Van links naar rechts: Stijn Goossens (HR Manager), Gunnar Van Daele (zaakvoerder) en Merlijn Velghe (productiemanager) (Beeld: Finipur)
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren