Zoeken
 
 

Arlanxeo, ArcelorMittal en Imec winnen eerste BEMAS Asset Performance Awards


Brussel , 25 juni 2019
Na 20 jaar Maintenance Manager van het jaar organiseerde BEMAS, de Belgian Maintenance Association vzw, dit jaar op 20 juni in Docks Dome (Brussel) voor de eerste keer de Asset Performance Awards. BEMAS reikte niet één, maar wel drie awards uit in onderhoud en asset management. Met deze transformatie speelt de vakvereniging in op enkele belangrijke trends in het metier van onderhoud, zoals onderhoud dat past in de asset management-strategie op lange termijn, zodat de assets de gewenste performantie leveren.

Na een boeiende middag, waarbij de negen finalisten hun cases presenteerden, volgden een keynote speech door futurist Patrick Dixon en de uiteindelijke awarduitreiking.


Ten eerste was er de award voor Best Improvement in Maintenance & Asset Management. Die bekroont voortaan organisaties die een grote stap voorwaarts hebben gezet in de toegepaste onderhouds- en asset management praktijken. De finalisten hiervoor waren Arlanxeo, Aquafin en NLMK.


Uitstekende resultaten halen op gebied van Asset Performantie lukt niet, zonder een uitstekend technisch team. Vandaar dat er ook een Technical Team of the Year in de bloemetjes werd gezet, met finalisten zoals Bionerga, Fluvius en Imec.


In tijden van industrie 4.0 wilde BEMAS met de Asset Performance 4.0 Award tenslotte ook een digitale transformatie in de kijker plaatsen waarbij is gefocust op onderhoud, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de assets. Finalisten hiervoor waren ArcelorMittal, Infrabel en SPG Dry Cooling.

 

Arlanxeo: Best Improvement in Maintenance & Asset Management

Arlanxeo ontving de award voor het verbeteren van de betrouwbaarheid in de 16 extruders in de finishing-afdeling. Bij een stilstand van een extruder, wat een vrij complexe installatie is, duurt de herstelling vaak zeven dagen, waardoor € 1 miljoen verloren gaat. Er waren een viertal falingen per jaar aan de extruders, waarbij de oorzaak in de helft van de gevallen onbekend was. Via trillingsmetingen is het ook niet altijd eenvoudig om tot de correcte oorzaak te komen. Naast de beschikbare standaardoplossingen (verbeteren van de uitlijning, verstevigen van structuren, aanpassen materiaal van de ankerbouten) waren er nog altijd problemen. Dankzij een combinatie van verdere root cause-analyse en de motion amplification camera, die minimale trillingen uitvergroot, konden de storingen succesvoller aangepakt worden. Christophe Van de Maele en Kristof Van Den Berghe namen de award in ontvangst.

 

ArcelorMittal: Asset Performance 4.0 Award

Andy Roegis en Pieter Van den Branden van ArcelorMittal presenteerden hun case over re-engineerde condition monitoring in de warmwalsinstallatie. De warmwalsinstallatie is de bottleneck voor de productie in Gent, elk extra uur productie staat voor extra output. Hierbij is ook de kwaliteit van de slab belangrijk en vormen de honderden aangedreven transportrollen hierbij een kritisch onderdeel in de installatie. De uitdaging bestond erin deze transportrollen predictief te gaan onderhouden om zo de beschikbaarheid van de lijn te verhogen. De moeilijke operationele omstandigheden, zoals de hoge temperaturen en het vele staal dat signalen makkelijk verstoort, waren hierbij de grootste hindernissen voor de selectie van een condition monitoring oplossing. De oplossing van accurate stroommeting in combinatie met Machine learning werd toegepast op +50 aandrijfrollen.

 

Imec: Technical Team of the Year

De laatste award ging naar het maintenance-team van Imec en werd in ontvangst genomen door Tom Van den Broeck. Imec heeft een heel veranderingstraject achter de rug en steunde op vijf verschillende pijlers tijdens het organiseren en structureren van dit traject. De mensen in de dienst stonden hierbij centraal.


Meer informatie: www.bemas.org

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren