Zoeken
 
 

Marpobel, BOS en MAC fuseren tot MAC2


Antwerpen, 23 september 2013
Drie maritieme dienstverleners in de haven van Antwerpen fuseren tot het bedrijf MAC2.

Marpobel, BOS en MAC zaten tot nog toe dicht tegen elkaar aan. Ze doen alle drie aan cleaning en dienstverlening voor zeeschepen en lichters. Volgens Patrick Vanden Abeele, de gedelegeerd bestuurder van MAC2 "kan de nieuwe entiteit haar servicepakket in de haven in de fusie sterk vergroten."

 

MAC2 zal zich in de komende jaren verder opwerken tot specialist in het opruimen van afvalolie, vervuild ballastwater, gevaarlijk afval en oliehoudend afval. Het bedrijf doet aan cleaning van containers, scheepsruimtes en motoren, vervuilde tanks en reservoirs. Ook spoorwegwagons en vrachtwagens kunnen behandeld worden met de meest moderne apparatuur. Daarnaast kunnen schepen bevoorraad worden met alle soorten brandstoffen, stroom en proceswater. "Wij gaan op termijn ook onze collitransportservice uitbreiden met een pakketdienst van en naar het schip", zegt Patrick Vanden Abeele.

 

De nieuwe groep biedt werk aan 63 mensen en beschikt over 12 schepen. Daaronder het paradepaardje, de Supermac die alle calamiteiten in de haven aan kan zoals plotse olievervuiling enz. Alle opruimwerken gebeuren overigens volgens de geldende milieunormen en met alle mogelijke attesten om het werk efficiënt uit te voeren.

 

Marpobel en BOS behoorden tot nog toe tot de Group Machiels uit Hasselt. Die is voor een groot stuk actief in de industriële cleaning. Volgens woordvoerder Emiel Philipsen "passen de activiteiten van MAC2 helemaal in de bedrijfsvisie van de groep. De rode draad die door het verhaal van de Group Machiels loopt is samen te vatten in onze baseline, closing the circle. Als bedrijf zijn wij actief in duurzaam vastgoed, milieu-activiteiten, recyclage en energie gerelateerde activiteiten in binnen- en buitenland. Wij geloven niet meer in een lineaire economie met een begin en een einde maar in een duurzame circulaire economie waarbij alle producten die aan het einde van hun lifecycle gekomen zijn een nieuwe nuttige en economisch waardevolle herbestemming kan gegeven worden. Diezelfde filosofie past naadloos in het verhaal van MAC, BOS en Marpobel. We geven aan oliehoudende afvalstoffen uit de maritieme en industriële sector een meerwaarde zodat ze als nieuwe grondstoffen gebruikt worden in de economie. Of closing the circle, meteen ook de baseline van MAC2."

Mac2 zal worden gecontroleerd door drie aandeelhouders die in een 50/50 verhouding tot elkaar staan; het gaat dan om de Group Machiels en de vroegere aandeelhouders van MAC.

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren